Αγωνία για την μετάλλαξη «Όμικρον» ενόψει Χριστουγέννων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θετικά αποτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου το αποτέλεσμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιερά Σύνοδο, με αφορμή την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και την εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον». Κυβερνητικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι υπήρξε η παραδοχή από πλευράς ιεραρχών ότι… κάποιοι «καπηλεύονται» την Εκκλησία της Ελλάδος και κάνουν κηρύγματα κατά του εμβολίου.

Το κοινό σήμα χτες Πολιτείας και Εκκλησίας υπέρ του εμβολιασμού, η καταδίκη των «αρνητών» κληρικών, και η ανταπόκριση στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτρέψουν το ποίμνιο να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ειδικά σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, όπως η Βόρεια Ελλάδα, προκάλεσε ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στα θετικά και το ομόθυμο «ναι» της Εκκλησίας στην πιστή τήρηση των μέτρων και η απόφαση της σε μεγάλες ενορίες, και ανάλογα του αριθμού των πιστών, την περίοδο των γιορτών να γίνουν περισσότερες λειτουργίες ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Τα αποτελέσματα ωστόσο δεν ήταν τα προσδοκώμενα σε σχέση με τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης των πιστών για την είσοδο τους στους ναούς.

Το μήνυμα της Εκκλησίας ήταν ότι έχει τη διάθεση αλλά αδυνατεί να αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο. Έτσι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να γίνονται δειγματοληπτικά από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Ανησυχία για τυχόν 5ο κύμα της πανδημίας

Ο Πρωθυπουργός ανέλυσε στους ιεράρχες τα τελευταία δεδομένα για την πανδημία, και δεν έκρυψε την ανησυχία του για την μετάλλαξη «Όμικρον», επισημαίνοντας ότι είναι κομβικής σημασίας η πιστή τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας και η αύξηση στο ρυθμό του εμβολιασμού τόσο για την πρώτη, όσο και για την τρίτη δόση.

Μπορεί τα κρούσματα να μειώνονται, ωστόσο το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα, κι ενώ είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι η μετάλλαξη “Όμικρον” είναι πιθανό να κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα.

Ήδη τα νέα από τη Μεγάλη Βρετανία είναι άσχημα… Εκτιμάται ότι η «‘Ομικρον» είναι θέμα ολίγων εικοσιτετραώρων για να γίνει η κυρίαρχη μετάλλαξη, ενώ η Βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα.

Κυβέρνηση και ειδικοί παρακολουθούν στενά όλα τα δεδομένα που προκύπτουν σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο, και βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα…

Οι ειδικοί μελετούν τα μοντέλα, κάνουν τις απαραίτητες προβολές, καθώς τυχόν έκρηξη της «Όμικρον» στην Ελλάδα θα προκαλέσει νέες δοκιμασίες σε υγειονομικό επίπεδο.

Το θέμα της πανδημίας θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, κι ενώ όλη η Ευρώπη «καρδιοκτυπά» για τον κίνδυνο η τυχόν χαλαρότητα στις γιορτές, σε συνδυασμό με την «Όμικρον», να οδηγήσει σε νέο κύμα της πανδημίας, το πέμπτο στη σειρά…

https://www.newsit.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.