73χρονη με κορονοϊό κατέρρευσε μπροστά σε φαρμακείο!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εικόνες που συγκλονίζουν και δείχνουν την τραγική κατάσταση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα αποτυπώνονται, εκτός από τα νοσοκομεία και στους δρόμους την Αθήνας. Εικόνες γροθιά στο στομάχι που ανέβασε στο Facebook ένας φαρμακοποιός.

Πρωί Πέμπτης (02.12.2021) και ο φαρμακοποιός αντίκρισε έξω από το φαρμακείο του, κοντά στο κέντρο της Αθήνας, μια 73χρονη γυναίκα που νοσούσε από κορονοϊό, να καταρρέει στο δρόμο.

Έσπευσε να τη βοηθήσει. Την έβαλε στο φαρμακείο του, σε ένα ράντζο και κάλεσε ασθενοφόρο να πάει για να την παραλάβει και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Περιμένοντας, ανέβασε τις εικόνες στο Facebook για να δουν όλοι ότι ο κορονοϊός είναι εδώ, υπάρχει, απειλεί και η 73χρονη… δεν είναι ηθοποιός!

Είναι μια γυναίκα μόνη, με τον γιο της να ζει μακριά. Μια γυναίκα που έκανε αργά το εμβόλιο, μια γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα. Μια γυναίκα που κατέρρευσε και το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να πάει να την παραλάβει γιατί δεν προλάβαινε!

 

Η συγκλονιστική ανάρτηση

«Η εικόνα αυτή είναι από το φαρμακείο μου στην Αθήνα κοντά στο κέντρο. Όχι σε κάποιο χωριό απομακρυσμένο χωρίς ΠΦΥ. Η γυναίκα αυτή είναι μόνη της. Έχει ένα γιο που είναι μακριά και ασθενεί. Ήρθε στο φαρμακείο μου το πρωί ημιλιπόθυμη για να πάρει οξύμετρο καθώς πριν μερικές μέρες βγήκε θετική σε έλεγχο για COVID.  Σχεδόν λιποθύμησε και ίσα ίσα πρόλαβα να την μαζέψω για να μην χτυπήσει».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι η γυναίκα είναι 73 χρόνων «με υποκείμενα νοσήματα και πριν λίγες μέρες έκανε το μονοδοσικό εμβόλιο κατά πως φαίνεται λίγο αργά πλέον. Δεν έχει κανένα να την φροντίσει και έτσι μετά από συνεννόηση με τον γιο της από τηλεφώνου, καλέσαμε ΕΚΑΒ στις 11 περίπου το πρωί . Ο κορεσμός της παίζει από το 91 ως το 94 και οι σφίξεις της σε ύπτια θέση είναι από 83-90.

Έχω μια φορητή φιάλη οξυγόνου έτοιμη σε περίπτωση που χρειαστεί αν και είναι πολύ μικρή και δεν θα κάνει πολλά πράγματα.

Η ώρα είναι 2 το μεσημέρι και παρά το γεγονός ότι έχω καλέσει το 166 δεκάδες φορές δεν έχει έρθει κανείς να την παραλάβει διότι υπάρχουν πολλά περιστατικά και δεν επαρκούν τα πληρώματα και τα οχήματα .

Κάντε όση πολιτική σπέκουλα θέλετε για το ΕΣΥ, το ΕΓΩ του καθενός και το ΕΜΕΙΣ της κοινωνίας μας. Ενταχθείτε σε οποία ιδεολογία γουστάρετε. Η πραγματικότητα είναι μια και τα προβλήματα τα της δεν λύνονται με ευχούλες και φαντασιώσεις.

Το σύστημα υγείας καταρρέει από περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με ένα απλό τρόπο».

Έπειτα, καλεί όσους διαβάζουν την ανάρτησή του να εμβολιαστούν, όπως γράφει «όχι γιατί είναι υποχρεωτικό ούτε επειδή είναι θαυματουργό και τα γιάνει όλα.

Εμβολιαστείτε γιατί είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε αυτή την στιγμή για να προστατεύουμε σε οποίο βαθμό αυτό είναι εφικτό. Εμβολιαστείτε όχι για να ξεμπερδεύουμε με μια δόση αλλά με εκτίμηση ρίσκου για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εμβολιαστείτε όχι γιατί συμπαθείτε η αντιπαθείτε την κυβέρνηση. Σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις κυνηγάνε την ουρά τους ψάχνοντας τρόπους να αντιμετωπίσουν την δύναμη της φύσης και την ξεροκεφαλιά των ανθρώπων. Εσείς προστατεύεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο στην πρωτεύουσα της χώρας. Κι όμως».

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.