Πάτρα: Παρουσιάζεται σήμερα το νέο βιβλίο του Κυριάκου Σκιαθά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι εκδόσεις Διαπολιτισμός διοργανώνουν σήμερα Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών(Πλατεία Γεωργίου 25) εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του συμπολίτη συγγραφέα Κυριάκου Δ. Σκιαθά με τίτλο τα ερωτικά του ’21, τόμος τρίτος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ο Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και η Μίνα Πετροπούλου, φιλόλογος Dr. Κοινωνιολογίας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Πηνελόπη Καράγιωργα και θα επενδύσει μουσικά η Μαρία Μεσσάρη με φλάουτο.

Ο Κυριάκος Σκιαθάς στον τρίτο τόμο των ερωτικών του ’21, προσφέρει στον αναγνώστη ένα απολαυστικό ιστορικό κείμενο, χωρίς να υιοθετεί άκριτα θρύλους ή παραδόσεις, με μοναδικό οδηγό τις ιστορικές πηγές.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο αναδεικνύονται, πτυχές της καθημερινότητας τεσσάρων πρωταγωνιστών της Επανάστασης, που τους «συνδέει» μόνο το Κ, το αρχικό γράμμα του επώνυμού τους: του μπουρλοτιέρη Κωνσταντίνου Κανάρη, του Γενναίου Κολοκοτρώνη, γιου του Γέρου του Μοριά, του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και του απομνημονευματογράφου του Αγώνα Νικόλαου Κασομούλη. Η προσωπική τους ζωή, «συμπλέκεται» εύστοχα με ιστορικά γεγονότα, που συνδέονται με τον κατά περίπτωση ήρωα.

Ο Θάνος Βερέμης γράφει στον πρόλογο του βιβλίου: «Πρόκειται για μια ειλικρινή εξιστόρηση πρωταγωνιστών και κομπάρσων, ανδρών και γυναικών, φίλων και εχθρών, ερωτευμένων και συμβατικών ζευγαριών.

Μαθαίνουμε ακόμα, από το έργο του Σκιαθά τις οικονομικές συναλλαγές, τις προίκες, την πενία που χτυπάει τους δωρητές του γένους και όσους δεν φρόντισαν το προσωπικό τους συμφέρον ενώ πολεμούσαν για την ανεξαρτησία, τις προσωπικές τους απώλειες σε ερωτικούς συντρόφους, σε ζωές αγαπημένων παιδιών».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ευρεία συζήτηση για το 1821.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.