Πάτρα: Μουσικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στο Μηχανουργείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολυχώρου Πολιτισμού «Μηχανουργείο» στην οδό Ευμήλου 2, πίσω από το ναό του Αγίου Ανδρέου, στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί στη Μουσική Σκηνή του πολυχώρου, ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο ρεμπέτη Βασίλη Τσιτσάνη την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, στις 21.30.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά τραγούδια και οργανικούς σκοπούς του συνθέτη καλύπτοντας χρονολογικά το ρεπερτόριο από τα τέλη του μεσοπολέμου που πρωτοεμφανίστηκε δισκογραφικά ο δημιουργός μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1950 που ολοκληρώνεται η περίοδος ηχογραφήσεών του στο γραμμόφωνο.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης [1915-1984], ο Τρικαλινός δεξιοτέχνης του τρίχορδου μπουζουκιού και ένας από τους βασικούς δημιουργούς του ρεμπέτικου τραγουδιού, υπήρξε αδιαμφισβήτητα ένας πρωτοπόρος του είδους συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξέλιξη της νεοελληνικής αστικής λαϊκής μουσικής. Το έργο του, στιχουργικά και μουσικά καινοτόμο για την εποχή του («Αρχόντισσα», «Αχάριστη» κ.ά.), χάραξε δρόμους που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν τον μουσικό κόσμο μέχρι σήμερα.

Οι δημιουργίες του χαρακτηρίζονται από μεγάλη αναγνωρισιμότητα και πλέον αποτελούν σταθμό στην αστική λαϊκή μουσική παράδοση.

Οι μουσικοί που έχουν επιμεληθεί  και θα παρουσιάσουν το εν λόγω αφιέρωμα είναι οι εξής:

1. Γιώργος Γκριζιώτης: τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι

2. Σπύρος Δελέγκος: κιθάρα, τραγούδι

3. Ακριβή Αποστολάτου: τραγούδι.

Ο πολυχώρος Πολιτισμού «Μηχανουργείο» προσφέρει αλκοολούχα ποτά με τη συνοδεία κάποιων πιάτων τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19.

Τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις τραπεζιών: 6937 49 25 16.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.