Η Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας συζητά το βιβλίο «Στη γη είμαστε πρόσκαιρα υπέροχοι»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας που λειτουργεί στο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη 147, αυτή την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα, συζητά το βιβλίο του Ocean Vuong, «Στη γη είμαστε πρόσκαιρα υπέροχοι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg σε μετάφραση της Έφης Φρυδά.

Ο Ocean Vuong, γεννήθηκε το 1988 σ’ έναν ορυζώνα στο Βιετνάμ. Σήμερα συγκαταλέγεται στους πλέον ταλαντούχους νέους συγγραφείς της Αμερικανικής λογοτεχνίας. Η αμεσότητα της γραφής του, δημιουργεί την αίσθηση του οικείου, που διέπεται από μία άκρατη λυρικότητα και καθρεφτίζει την ποιητική του φλέβα. Η ποιητική του συλλογή «Νυχτερινός ουρανός με τραύματα εξόδου» τιμήθηκε το 2016 με το βραβείο T.S. Eliot.

«Το μυθιστόρημα του Vuong παρότι εκ πρώτης όψεως θα το χαρακτηρίζαμε νοσταλγικό και βαθιά μελαγχολικό, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα βαθιά αισιόδοξο βιβλίο και αυτό γιατί αποδεικνύει περίτρανα πως κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πάντα υπάρχει ελπίδα να καταφέρεις να υλοποιήσεις τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου, κάτι που σου διδάσκει έμμεσα ο Vuong μέσα από την ίδια του τη ζωή, η οποία δεν υπήρξε και τόσο εύκολη. Ο τρόπος με τον οποίο ο Vuong τον συνδέει με το μυθιστόρημα του είναι τόσο τρυφερός και νοσταλγικός, αφού μέσα από τον τίτλο του αναφέρεται σε εκείνη την περίοδο της ζωής, όπου ο κάθε άνθρωπος έχει έστω και για λίγο την αίσθηση της υπεροχής, της προσωπικής άνθισης!», έγραψε στο envivlio.com ο Γιάννης Ζαραμπούσκας.

Στο πρόγραμμα της συνάντησης της Λέσχης αφού καλωσορίσουν τα νέα μέλη, οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν βιβλία για να προτείνουν στους αναγνώστες της λογοτεχνίας. Θα επιλέξουν επίσης και το βιβλίο που θα διαβαστεί και θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.