Κύπρος-κορονοϊός: Από αύριο η αναμνηστική δόση του εμβολίου για άτομα 40 ετών και άνω

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού με ενισχυτική δόση για τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω στην Κύπρο αρχίζει από αύριο Τετάρτη (17.11.2021).

Η διαδικασία μπορεί να γίνει με δεδομένο ότι έχει περάσει απαραίτητα χρονική περίοδος έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος (χορήγηση 2ης δόσης στις περιπτώσεις των εμβολίων της Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca ή του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson&Johnson).

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, οι δικαιούχοι θα μπορούν από αύριο να εξυπηρετηθούν στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Εναλλακτικά, τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω θα μπορούν από αύριο να διευθετούν ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα που έλαβαν κατά τον αρχικό εμβολιασμό το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech και της Moderna θα λάβουν και για την ενισχυτική δόση το ίδιο εμβόλιο. Τα άτομα που εμβολιάστηκαν αρχικά με AstraZeneca θα μπορούν να επιλέξουν εμβόλιο τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech ή Moderna). Τέλος, τα άτομα που έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson θα μπορούν να εμβολιαστούν είτε με εμβόλιο τεχνολογίας mRNA είτε με το Johnson&Johnson.

Όλα τα άτομα θα πρέπει να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήρια, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κ.ο.κ)., καθώς και την Κάρτα Εμβολιασμού τους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.