Ιράν: Ζευγάρι καταδικάστηκε σε θάνατο λόγω… μοιχείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα ζευγάρι καταδικάστηκε σε θάνατο για μοιχεία στο Ιράν, όπως έγραψε το Σάββατο (6.11.2021) η μεταρρυθμιστική εφημερίδα Sargh, που επικαλείται την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Στις αρχές του έτους, στο Ιράν, μια απατημένη σύζυγος παρουσίασε στην αστυνομία βίντεο με τις ερωτικές συνευρέσεις του 27χρονου συζύγου της και της 33χρονης ερωμένης του, προτού τελικά τους συγχωρέσει. Όμως, ο πατέρας της απαίτησε την θανατική ποινή για το ζευγάρι.

Η εφημερίδα γράφει στη σημερινή έκδοσή της ότι το 26ο τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Ιράν επιβεβαίωσε πρόσφατα την ποινή «βασιζόμενο σε βίντεο και στις ομολογίες τους». Στη χώρα, η μοιχεία τιμωρείται με θάνατο διά λιθοβολισμού, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Ποινικού Κώδικα, που δίνει, εντούτοις, την επιλογή στον δικαστή να επιλέξει τον απαγχονισμό αντί του λιθοβολισμού.

Η ποινή δεν εκτελείται εάν η οικογένεια ενός θύματος συγχωρέσει έναν εγκληματία που έχει καταδικαστεί σε θάνατο. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, το Ιράν προχώρησε στην εκτέλεση 246 ανθρώπων το 2020.

Πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.