Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στην Ισπανία – Έντεκα συλλήψεις επιβατών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι Αρχές της Ισπανίας προχώρησαν στη σύλληψη έντεκα ανθρώπων που διέφυγαν από ένα αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Το περιστατικό προκάλεσε προβλήματα στις πτήσεις.

Το αεροπλάνο, το οποίο εκτελούσε πτήση μεταξύ του Μαρόκου και της Τουρκίας, άλλαξε πορεία το απόγευμα της Παρασκευής (5/11) (σ.σ. 19.00 τοπική ώρα) λόγω της υποτιθέμενης αδιαθεσίας ενός επιβάτη, ανέφερε η ισπανική πολιτοφυλακή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης του επιβάτη, που ένιωθε αδιαθεσία, καμιά εικοσαριά επιβάτες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να φύγουν από το αεροσκάφος, τρέχοντας στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

Η αστυνομία και η πολιτοφυλακή ξεκίνησαν αμέσως έρευνες στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να διακοπεί κάθε δραστηριότητα. Τα δρομολόγια επαναλήφθηκαν γύρω στα μεσάνυχτα, έπειτα από διακοπή 4 ωρών, σύμφωνα με τις αρχές του αερολιμένα.

Όπως γράφει η εφημερίδα El Pais, οι ερευνητές εξετάζουν το σενάριο ενός τεχνάσματος με στόχο την παράνομη είσοδο στην Ισπανία.

«Προς το παρόν, 11 άνθρωποι έχουν εντοπιστεί από την αστυνομία και την πολιτοφυλακή», επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος τύπου της τοπικής κυβέρνησης.

Τουλάχιστον 9 άτομα εξακολουθούν και διαφεύγουν, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο επιβάτης, ο οποίος παραπονέθηκε ότι ένιωθε αδιαθεσία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχαιρε άκρας υγείας και συνελήφθη από την αστυνομία για «βοήθεια σε παράνομη μετανάστευση και παραβίαση του νόμου για τους αλλοδαπούς», σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Φαίνεται πως είχε υποστεί διαβητικό σοκ και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο μαζί με ένα ακόμη άτομο», εξήγησε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου. Το άτομο που τον συνόδευε τράπηκε σε φυγή μόλις έφθασαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την εφαρμογή FlightRadar24, το αεροσκάφος ήταν ένα Airbus A320 της εταιρείας Air Arabia Maroc, το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Καζαμπλάνκα- Κωνσταντινούπολη.

Εξαιτίας του περιστατικού, 13 αεροσκάφη με προορισμό την Πάλμα άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια και 16 πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν αντιμετώπισαν σημαντικές καθυστερήσεις, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του αερολιμένα.

πηγη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.