«Τάδε Έφη… Άνθρωπος» – Το νέο βιβλίο του Γιάννη Ζουγανέλη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι κοσμαγάπητος. Το κοινό τον έχει γνωρίσει και τον έχει λατρέψει ως εκπρόσωπο του κόσμου του θεάματος και της τέχνης – μουσικοσυνθέτη, ηθοποιό, τραγουδιστή και πανεπιστημιακό δάσκαλο. Τον έχει αγαπήσει όμως, πάνω απ’ όλα, επειδή είναι αληθινός καλλιτέχνης και αληθινός άνθρωπος. Για την αλήθεια και την ψυχή που βρίσκονται παντού στην τέχνη του.

Οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» έχουν τη χαρά να παρουσιάσουν ακόμη μία πτυχή της πολύπλευρης και αστείρευτης δημιουργικότητας του καλλιτέχνη, ακόμη μία πτυχή της αλήθειας και της ψυχής του, αυτή του ποιητή, του αφηγητή της ιστορίας των καιρών μας. Το βιβλίο «Τάδε έφη… άνθρωπος – Εν χορδαίς και οργάνοις» είναι μια συλλογή κειμένων που καλύπτουν ένα φάσμα ευρύ και ποικίλο και αποκαλύπτουν τον άνθρωπο πίσω από την προσωπικότητα του καλλιτέχνη – άλλοτε μύχιες σκέψεις για τη ζωή ειπωμένες με τέτοιον τρόπο για πρώτη φορά, και άλλοτε εξομολογήσεις για συναισθήματα και πρόσωπα αγαπημένα του.

Μέσα από τις σελίδες «χορεύουν» πάνω στις λέξεις και περνούν από μπροστά μας ιδέες, χαμόγελα, δάκρυα χαράς και λύπης, φίλοι, η μονάκριβη κόρη του και η γυναίκα της ζωής του. Δεν είναι απλώς λόγια, αφού ο συγγραφέας τούς δίνει πνοή, σάρκα, ζωή και τα μεταμορφώνει σε αλήθειες που αποκαλύπτουν την αγωνία, τον φόβο αλλά και την ελπίδα του σύγχρονου ανθρώπου. Για αυτό «μιλούν» με πηγαιότητα και ειλικρίνεια σε όλους όσους αναλογίζονται το παρελθόν και αναρωτιούνται για το μέλλον.

Η μουσική του CD που συνοδεύει το βιβλίο καθιστά την ανάγνωση ένα πραγματικό ταξίδι προς τον εαυτό μας, αλλά και προς τον κόσμο, δημιουργώντας ένα μοναδικό σύνολο αισθήσεων και συναισθημάτων.

https://www.zougla.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.