Η Ελλάδα, ταξίδι στη μνήμη του Κόσμου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O γνωστός πατρινός συγγραφέας Κώστας Λογαράς, μας πληροφόρησε μέσω fb για μια υπέροχη πρωτοβουλία, στην οποία συμμετείχε τρόπον τινά:

«Μια χούφτα γης σπαρμένη βράχια . Ήλιος και θάλασσα. Μάρμαρα που πάνω τους χαράχτηκαν οι μορφές των θεών, των ανθρώπων. Στις ρίζες τής γλώσσας της στηρίζονται οι αρχές της Ευρώπης, οι καινούριοι θεσμοί της. Η Ελλάδα, ταξίδι στη μνήμη του Κόσμου».
Έφτασε στα χέρια μου ένας τόμος με 1000 πρόσωπα από την Ευρώπη FACES OF EUROPE. Μια έκδοση του Γερμανού καλλιτέχνη φωτογράφου Carsten Sander, σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.
Ο Carsten Sander ταξίδεψε σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισκέφτηκε πόλεις, φωτογράφισε πρόσωπα, πήρε συνεντεύξεις. Με το υλικό αυτό έγιναν κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Προεδρίας εκδηλώσεις σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις, εκθέσεις σε ανοιχτούς χώρους, σε πλατείες και σε κεντρικούς δρόμους των χωρών -μελών. ( Η προγραμματισμένη δική μας στη Θεσσαλονίκη, Οκτώβρη 2020, ματαιώθηκε λόγω COVID ). Στόχος να τονιστεί η πολυπολιτισμικότητα τής Ευρώπης και να προωθηθεί η συνοχή των λαών της γηραιάς ηπείρου. Απ’ όλες αυτές τις δραστηριότητες του Carsten Sander και τής ομάδας του προέκυψε ο αναμνηστικός τόμος απ’ τον οποίο προέρχεται και ένα δείγμα φωτογραφικού υλικού.
(Σε 27 πρόσωπα – ένα από κάθε χώρα – ζητήθηκε να γράψουμε για τον τόμο ένα κείμενο 40 λέξεων που να περιγράφει, να συστήνει τη χώρα του. Κι είχα αυτή την τιμή να γράψω για την Ελλάδα. Είναι το κείμενο που βρίσκεται στην κορυφή της ανάρτησής μου).
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.