Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού… made in Βουλγαρία με 300 ευρώ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού έχει γεμίσει η Βόρεια Ελλάδα, τα οποία προμηθεύονται έναντι 300 ευρώ και είναι προέλευσης Βουλγαρίας. Πώς λειτουργεί το κύκλωμα των απατεώνων και η διαδικασία απόκτησής τους με ταξίδι στη Σόφια.

 

Η ΕΡΤ παρουσίασε τη δράση του παράνομου κυκλώματος στην Ελλάδα με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονοϊό, τα οποία εκδίδονται χωρίς… εμβόλιο.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στη Βουλγαρία, το σύστημα εμβολιασμού τους γίνεται από οικογενειακούς γιατρούς, σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον και αυτό φαίνεται να έχει δώσει την ευχέρεια σε επιτήδειους να εμπορεύονται πιστοποιητικά άνευ εμβολιασμού, κάτι που έχει γίνει γνωστό και στην Ελλάδα.

 

Πριν μερικές εβδομάδες υπήρξε περιστατικό «μαϊμού» εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας, με μία διοικητική υπάλληλο να κατηγορείται πως εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

 

Σύμφωνα με την μαρτυρία «μεσάζοντα» που προβλήθηκε στην εκπομπή «Από τις έξι», με μόλις 300 ευρώ και μια ολιγόωρη επίσκεψη στη Σόφια, μπορεί κάποιος να προμηθευτεί Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

 

Πάντως, οι αρμόδιοι από Ελληνικής πλευράς, τονίζουν πως έχουν μπει στο μικροσκόπιο οι εμβολιασμοί Ελλήνων (μονίμων κάτοικων της χώρας μας), που εμφανίζονται να έχουν γίνει στο εξωτερικό και δη σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

 

Μάλιστα στο πλαίσιο της πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, υπάρχει σχετική πρόβλεψη για σοβαρές ποινικές και οικονομικές κυρώσεις απέναντι σε παράνομες πράξεις που σχετίζονται με τα τεστ και τα εμβόλια.

 

Οι καταγγελίες είναι πολλές, και κυρίως προέρχονται από μαρτυρίες γιατρών που καταθέτουν πως ασθενείς παραδέχονται πως ναι μεν διαθέτουν πιστοποιητικό, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

 

Σημειώνεται πως από τις 21 Οκτωβρίου όσοι θέλουν να επισκεφθούν κλειστούς χώρους, όπως καφετέριες, ξενοδοχεία, αίθουσες συναυλιών, μουσεία και πισίνες, πρέπει να επιδεικνύουν το «Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.