σπιράλ: Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωσή του το «σπιράλ» αναφέρει:

Μία εποικοδομητική συνάντηση είχαν στο Πανεπιστημίου Πατρών αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» με τον Πρύτανη και Αντιπρυτάνεις. Τον επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρο Ψωμά, συνόδευαν η Μαίρη Κάργα -μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, ο Ανδρέας Κοσμάτος –συντονιστής της Ομάδας Εργασίας #Παιδεία και ο Δημήτρης Κουνιάκης –μέλος σπιράλ, ενώ από το Πανεπιστήμιο συμμετείχαν ο Χρήστος Μπούρας –Πρύτανης, ο Μάρκος Μαραγκός –Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και ο Διονύσης Μαντζαβίνος –Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων.

Ο Πέτρος Ψωμάς και οι συνεργάτες του παρουσίασαν συγκεκριμένες ιδέες που αποσκοπούν στη βαθμιαία διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την Πάτρα, μέσα από συνεργατικές δράσεις. Εκπόνηση διπλωματικών εργασιών με θεματικές που αφορούν ζητήματα της πόλης, προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού με επισκέψεις και ξεναγήσεις στις σχολές του Πανεπιστημίου καθώς και μία εβδομάδα εκδηλώσεων στο πλαίσιο της υποδοχής των φοιτητών στην Πάτρα ήταν μερικές από τις προτάσεις που κατατέθηκαν. Ο Πρύτανης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρωτοβουλία και ορίστηκαν εκατέρωθεν εκπρόσωποι για να διερευνήσουν τις περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας.

Οι δύο πλευρές είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα επικαιρότητας που απασχολούν έντονα την πανεπιστημιακή κοινότητα, όπως το πρόβλημα με τα αδέσποτα, η καθημερινή μετακίνηση των φοιτητών από (και προς) την πόλη, σοβαρές ελλείψεις που καθιστούν ανασφαλή τη διέλευση από κάποιους δρόμους πέριξ της Πανεπιστημιούπολης ειδικά τις νυχτερινές ώρες και άλλα ζητήματα καθημερινότητας που απαιτούν συνεννόηση με το δήμο και χρήζουν οριστικής επίλυσης. Υπήρξε εξάλλου κοινή διαπίστωση πως για το Παράρτημα δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία από την πλευρά του Δήμου Πατρέων.

Ο Πρύτανης μίλησε για την πρόσφατη κινητικότητα με στόχο την εξωστρέφεια και διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Πατρών. Χαρακτηριστικές είναι κινήσεις όπως η διμερής συμφωνία Ελληνοκινεζικής Συνεργασίας για την Ανώτατη Εκπαίδευση στα πλαίσια έναρξης νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων και η δημιουργία τουλάχιστον 600 θέσεων εργασίας στην περιοχή μέσω τριών μεγάλων επενδύσεων, με τη συνδρομή του ιδρύματος. 

Η συνάντηση κύλησε σε εξαιρετικό κλίμα, σε συνθήκες συν-αντίληψης, με κοινή πρόθεση για πρόοδο στις πρωτοβουλίες που συζητήθηκαν. Επιβεβαιώθηκε η διάθεση για ανανέωση του ραντεβού και ουσιαστική προώθηση της (ανύπαρκτης για την ώρα) σύνδεσης πόλης-Πανεπιστημίου.

Δυστυχώς, ενώ η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα και να υπάρχει συνεχής και ουσιαστική επικοινωνία η δημοτική αρχή έχει επιλέξει την αποστασιοποίηση από ένα τόσο σημαντικό φορέα. Το σπιράλ κάνει έκκληση στο δήμο να λύσει τουλάχιστον το θέμα των αδέσποτων, που αποτελεί μάστιγα στην περιοχή τόσο για φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενους, όσο και για τους επισκέπτες του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.