ΣΚΕΑΝΑ: Εμείς πληρώνουμε την ανεπάρκεια του συστήματος υγείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, που στην κυριολεξία “σαρώνουν” όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής, σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας, μετά το μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων της Τρίτης και οι πρώτες αντιδράσεις στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης έρχονται από την πλευρά της εστίασης.

Σε μια ανακοίνωση – ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας εκφράζει την αντίθεσή του στις ανακοινώσεις, που επιβάλουν rapid test στους ανεμβολίαστους ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, υπογραμμίζοντας ότι έτσι οι χώροι εστίασης γίνονται στην ουσία εντελώς απαγορευτικοί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ:

Κύριοι της Κυβέρνησης,

Ζητήσατε εμβόλια, είπαμε ναι

Ζητήσατε μάσκες και μέτρα στα μαγαζιά μας, είπαμε ναι

Ζητήσατε αποστάσεις, είπαμε ναι

Μας αναγκάσατε να γίνουμε ελεγκτικοί μηχανισμοί και να αστυνομεύουμε τα ίδια μας τα μαγαζιά, το κάναμε.

Μας αναγκάσατε να έχουμε smartphone, tablet και internet στις επιχειρήσεις μας για να μπορούμε να εκτελούμε τους ελέγχους, το κάναμε.

Μας ζητήσατε να εφαρμόσουμε κοινωνικό διαχωρισμό στους πελάτες μας, σε εμβολιασμένους και μη, το κάναμε.
Τώρα μας ζητάτε να τους αποκλείσουμε και από τους εξωτερικούς χώρους, ζητώντας rapid test, κάνοντας μας σχεδόν απαγορευτικούς και μειώνοντας μας κι άλλο το εν δυνάμει πελατολόγιο μας.

Εφόσον λοιπόν επιβάλλετε τεστ στον κόσμο για να διασκεδάσει, να ξεχαστεί και να περάσει όμορφα, ας εφαρμοστεί τουλάχιστον το μέτρο αυτό, με την δυνατότητα που δίνει και για τους εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα με όλους τους περιορισμούς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το κύμα αυξήσεων στην ενέργεια, την μετακίνηση, το κόστος υλικών, τα τρόφιμα, τα υλικά συσκευασίας καθώς επίσης και τα υπέρογκα πρόστιμα.

Για πόσο πιστεύετε ότι η εστίαση αντέχει να σηκώνει το βάρος της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας;

Έχετε αναλογιστεί πόσα ήταν τα έσοδά σας από την ημέρα επαναλειτουργίας της εστίασης;

Έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί όταν θα αρχίσουν οι επιχειρήσεις να πτωχεύουν η μία μετά την άλλη καθώς και τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων που θα προκύψουν;

Έχετε αναλογιστεί το μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που έρχεται;

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.