Πάτρα: Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου για εργατικό ατύχημα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σοβαρό περιστατικό εργατικού ατυχήματος σημειώθηκε χθες σε εργοστάσιο που εδρεύει στην περιοχή του Ακταίου. Το ατύχημα έγινε σε έναν ηλεκτρικό πίνακα, ο οποίος «έσκασε» στο πρόσωπο ενός εργαζόμενου ενώ εκτελούσε εργασίες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο άτυχος εργαζόμενος φέρεται πως έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την εργοδοσία της εν λόγω εταιρείας στην Πάτρα στην οποία σήμερα είχαμε σοβαρό εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα ένας εργάτης να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο. Σαν να μην έφτανε αυτό η επιχείρηση συνέχισε να λειτουργεί κανονικά και μετά το ατύχημα σαν να μην συμβαίνει τίποτα, αποδεικνύοντας ότι τα κέρδη της είναι πάνω απ’όλα.

Εείναι η ίδια εταιρεία που απέλυσε συνδικαλιστή, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, πριν 2 χρόνια γιατί διεκδικούσε μέτρα προστασίας και πάλευε για να μην περάσουν αντιδραστικά νομοσχέδια ενάντια στην εργατική τάξη.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας μαζί με συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον χώρο του ατυχήματος απαιτώντας να ξεκαθαριστούν τώρα οι αιτίες του ατυχήματος, και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες.

Δεν θα επιτρέψουμε να σακατεύονται κάθε λίγο και λιγάκι οι εργάτες.

Απαιτούμε να ενταθούν οι έλεγχοι σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σύγχρονα κάτεργα που έχουν διαμορφωθεί.

Καλούμε την εργατική τάξη της πόλης μας να είναι σε επαγρύπνηση.

Να οργανωθεί στα σωματεία της και να απαιτήσει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Το εργατικό κέντρο Πάτρας εύχεται ταχεία ανάρρωση στον εργαζόμενο και θα είναι δίπλα του.

Eπίσης προκηρύσσει για σήμερα Τετάρτη στάση εργασίας 12:00-14:00 στην εταιρεία και και συνέλευση στον χώρο της εταιρείας με τους εργαζόμενους της.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.