Πάτρα: Κατεβάζουν ρολά σήμερα εστίαση και εμπόριο – Συγκέντρωση στις 11πμ στην πλ. Γεωργίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε νέα κινητοποίηση προχωρά η εστίαση που θα κατεβάσει ρολά σε όλη την Ελλάδα. Μαζί της θα κλείσουν και εμπορικά καταστήματα (στην Πάτρα από τις 9- 14:00) αφού τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται κατά της πανδημίας αλλά και η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος «πνίγουν» τους επιχειρηματίες.

Η ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ
Ο ΣΚΕΑΝΑ συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία- διαμαρτυρία της ΠΟΕΣΕ και καλεί τα μέλη του σε 24 ωρο κλείσιμο καταστημάτων.
Επίσης καλεί τα μέλη του και όλους τους φορείς στην Πλατεία Γεωργίου, την Τρίτη 16/11/21 στις 11:00 το πρωί.

Υπενθυμίζουμε ότι θα επιδοθεί ψήφισμα από την ΠΟΕΣΕ και τα Σωματεία Εστίασης από όλη την Ελλάδα στον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12:00. Στην επίδοση του ψηφίσματος θα παρευρεθεί ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, κ. Σπυρόπουλος Γιάννης και ο ταμίας, κ. Κολλιόπουλος Γιώργος.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου
Στην αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου της εστίασης θα συμμετέχει η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει:

Ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία μας θα συμμετάσχει ενεργά στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 16 Νοεμβρίου που διοργανώνουν αρκετοί εμπορικοί σύλλογοι – μέλη μας ενάντια στα αστυνομικά μέτρα επιτήρησης και την εξόντωση της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Παροτρύνουμε και προτρέπουμε και τους υπόλοιπους συλλόγους – μέλη μας στην Πελοπόννησο, τη Νοτιοδυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά να συμμετέχουν και εκείνοι είτε με ολοήμερο είτε με ολιγόωρο κλείσιμο των καταστημάτων τους, ενώνοντας τις φωνές μας με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς που θα είναι στο πεζοδρόμιο εκείνη την ημέρα. Καλούμε να συμμετέχετε όλοι προκειμένου να δυναμώσει η φωνή μας και να διαφυλαχτούν τα επαγγελματικά μας συμφέροντα.

Ζητάμε η Κυβέρνηση να λάβει εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα αντί να συνεχίζει στην διχαστική λογική πίεσης του ανεμβολίαστου πληθυσμού που όπως είπε δημιουργεί «μικρή αναστάτωση» στους επαγγελματίες. Η στάση της είναι προκλητική και ο δρόμος για κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος.

Διεκδικούμε:

1.     Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους  επιτηδεύματος.

2.    Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.

3.    Άμεση θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου για όλους τους επιχειρηματίες, όπως ισχύει και στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.

4.    Θεσμοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας, αυστηρά τα καταστήματα ανοιχτά τρείς Κυριακές τον χρόνο.

5.    Μετατροπή του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.

6.    Επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής απαλλαγής των ενοικίων για τους επόμενους 6 μήνες.

7.    Χορήγηση επιδόματος ανεργίας για 12 μήνες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όσους συναδέλφους δεν τα κατάφεραν και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά την διάρκεια της πανδημίας.

8.    Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορωνοϊό ή χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.

9.    Χορήγηση ευνοϊκών δανείων από τις τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο και χωρίς αυστηρά κριτήρια.

10.  Σχεδιασμό νέας ρύθμισης των 120-240 δόσεων για όλα τα χρέη των επιχειρήσεων με αφαίρεση των προσαυξήσεων και των πανωτοκίων.

11.   Διαγραφή όλων των ασφαλιστικών εισφορών που δημιουργήθηκαν κατά το διάστημα που οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή.

12.  Στήριξη των επιχειρήσεων με νέα στοχευμένα προγράμματα ρευστότητας προκειμένου να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις καθώς μέχρι σήμερα μόνο το 10% πληρούσε τα κριτήρια ένταξης σε αυτά.

13.  Προστασία επιχειρήσεων από το κύμα ανατιμήσεων.

14.  Άμεση μείωση των τιμολογίων των εταιρειών παροχής ενέργειας καθώς και γενναίες ρυθμίσεις αφού ήδη το κόστος θεωρείται δυσβάσταχτο.

Έχουμε αποδείξει ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στις επιχειρήσεις μας και άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την είσοδο σε αυτές σαν μέτρο πίεσης. Το μοναδικό εργαλείο για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι το εμβόλιο και οποιαδήποτε άλλα περιοριστικά μέτρα σημαίνουν αύξηση κόστους λειτουργίας στις επιχειρήσεις, ανασφάλεια, ανισορροπία στην αγορά και μελλοντικό κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.