Η Πάτρα αποχαιρέτησε την Παναγιώτα Λάζαρη – Έτσι θα τιμήσει ο Δήμος την προσφορά της

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Πάτρα σήμερα, αποχαιρέτησε την Παναγιώτα Λάζαρη, τη γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της, το είναι της ολόκληρο, στα παιδιά της πόλης μας, που δεν είχαν την τύχη να μεγαλώσουν στην θαλπωρή της οικογένειας.

Η Δημοτική Αρχή, εκτιμώντας το επί σειρά ετών έργο της, ήταν κοντά της ενισχύοντας τη δράση της αθόρυβα και συστηματικά μέσω του Δημοτικού Βρεφοκομείου και τώρα προχωρά στην ανακαίνιση του κτιρίου της «Φωλιάς του Παιδιού», στο οποίο θα δώσει το όνομά της, τιμώντας το σπουδαίο της έργο.

Σήμερα, στο τελευταίο αντίο που ειπώθηκε στη 1 μ.μ. από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Ρίο, παρέστησαν εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων (που απουσιάζει εκτός Πατρών), η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη και η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου, Ελένη Γκανά, εκ μέρους του Δημοτικού Βρεφοκομείου.

Η κυρία Σαμούρη στον σύντομο αποχαιρετισμό της, αρχικά μετέφερε τη θλίψη και τα συλλυπητήρια του Δημάρχου Πατρέων, της Δημοτικής Αρχής και συνολικά του Δήμου και αμέσως μετά, μίλησε για την «μορφή και το έργο της Παναγιώτας Λάζαρη, που ξεπέρασε τα όρια του Δήμου Πατρέων και έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Η δύναμη και το μεγαλείο της ψυχής της – είπε- ήταν ατέλειωτα. Εξέτινε την αγκαλιά της για να χωρέσει τα παιδιά που πέρασαν από αυτή, όμως πέρα από την αγάπη και την στοργή που προσέφερε στα παιδιά, τα βοήθησε να αναπτύξουν μια ανεξάρτητη και αυτάρκη προσωπικότητα, για να βρουν ακριβώς τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία.

Αλλά και η αγάπη των παιδιών ήταν μεγάλη –κατέληξε η Αντιδήμαρχος- όλα αυτά τα χρόνια, ήταν κοντά τους και μετά την ενηλικίωσή τους και είναι και σήμερα εδώ για να την αποχαιρετήσουν».

Η κυρία Γκανά, στον επικήδειο, για την γυναίκα – άγγελο για τα παιδιά, όπως έχει χαρακτηριστεί, είπε:

«Είμαστε σήμερα εδώ να τιμήσουμε και να αποχαιρετήσουμε την «μάνα» Παναγιώτα, που από το 1970 ο Δήμος και το Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών την εμπιστεύθηκε και της ανέθεσε το δύσκολο έργο της «Φωλιάς του παιδιού», παραχωρώντας στέγη και οικονομική βοήθεια για την ανατροφή των παιδιών που δεν γνώρισαν ποτέ οικογένεια.

Τα αγκάλιασε με αγάπη, τρυφερότητα και στοργή. Κοντά της βρήκαν ζεστασιά και θαλπωρή, που τόσο είχαν ανάγκη. Φρόντιζε να τους παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν αργότερα να σταθούν στην κοινωνία μόνα τους. Τα στήριξε σε κάθε τους βήμα και τα αποκατέστησε σαν δικά της παιδιά.

«Μάνα Παναγιώτα».

Θα μπορούσε κανείς να μιλάει ώρες για το μεγαλείο της ψυχής σου, την καλοσύνη και τις αρετές σου. Ήσουν πολύ καλλιεργημένη με φιλάνθρωπα αισθήματα, διακριτική, απλή, γλυκιά, πάντα με τον καλό λόγο. Αναζητούσες λύση και στα πιο δύσκολα ζητήματα και δεν δίστασες να ζητάς τη βοήθειά μας. Τα λόγια σου σοφά και μετρημένα, το βλέμμα σου ήρεμο και σε γέμιζε με σιγουριά και με γαλήνη. Έφυγες και άφησες σε όλους μας ένα δυσαναπλήρωτο κενό .

Ο Δήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πατρών καθώς και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο σε ευχαριστεί για την όλη σου προσφορά που δεν θα σβήσει ποτέ.

Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Καλό παράδεισο».

Δήμαρχος Πατρέων: «Αφιέρωσε όλη της τη ζωή, όλο της το είναι, για τα παιδιά της Πάτρας, που δεν είχαν την τύχη να ζουν σε μια ζεστή οικογένεια»

Θυμίζουμε, ότι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, λίγο μετά την θλιβερή είδηση θανάτου της Παναγιώτας Λάζαρη, εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια, δηλώνοντας: «Έφυγε από την ζωή, ένας σπουδαίος άνθρωπος, η αγαπημένη «μαμά» όλων των παιδιών που βρήκαν στήριγμα στην ζεστή αγκαλιά της, η Παναγιώτα Λάζαρη.

Κοντά της γνώρισαν την αγάπη, την στοργή και την προστασία, πάνω από 200 παιδιά της πόλης μας.

Ήταν μια γυναίκα που αφιέρωσε όλη της τη ζωή, όλο της το είναι, για τα παιδιά της Πάτρας, που δεν είχαν την τύχη να ζουν σε μια ζεστή οικογένεια κι εκείνα την αγάπησαν με όλη τους την καρδιά.

Αποχαιρετούμε όλοι την αγαπημένη Παναγιώτα Λάζαρη.

Σε όλα τα παιδιά, που τόσο αγάπησε, τα προστάτεψε και τους έδωσε μια ζεστή «φωλιά», εκφράζω την λύπη μου για την απώλειά τους.

Θα τη θυμόμαστε όλοι με αγάπη, τρυφερότητα και σεβασμό».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.