Ελεύθεροι οι υπάλληλοι της Εξωτερικής φρουράς των φυλακών Αγ. Στεφάνου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς των φυλακών του Αγίου Στεφάνου.

Δεν σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ οι συνάδελφοι τους ξέσπασαν σε χειροκροτήματα με την έξοδο τους, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν στις εντολές της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για τις έκτακτες μεταγωγές των κρατουμένων.

Θυμίζουμε ότι με απόφαση του Γ.Γ. οι έκτακτες μεταγωγές κρατουμένων μετατίθενται από την αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ. στην εξωτερική φρουρά των σωφρονιστικών καταστημάτων.

 

 Τι αναφέρει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς για τις συλλήψεις

Ανακοίνωη με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα στις φυλακές αΑγ. Στεφάνου εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς, με την οποία καταγγέλλει ως “απαράδεκτη και βαθιά αντιδημοκρατική αντιμετώπιση των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας”. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έξι (6) συνάδελφοί μας διετάχθησαν να προβούν σε έκτακτη μεταγωγή κρατουμένου στη βάση μιας παράνομης και διακριτικής απόφασης της κυρίας Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ενώ τόσο ως Σωματείο όσο και ως υπάλληλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν υποβάλλει εγκαίρως και προς αποφυγή δημιουργίας του οιουδήποτε ζητήματος, έγγραφη αναφορά – υπόμνημα με την οποία διατύπωναν ρητώς τις νόμιμες αντιρρήσεις τους για την εκτέλεση της απόφασης αυτής.

Ενώ ο Διευθυντής του Καταστήματος εξωδίκως είχε δεσμευθεί να αναμείνει την απόφαση της Δικαιοσύνης η οποία εισέτι εκκρεμεί στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών. Ενώ η Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Ε.Υ.Φ.) είχε κηρύξει νόμιμη απεργία στην οποία συμμετείχαν οι συνάδελφοι.

Ο Διευθυντής του Καταστήματος διέταξε σήμερα αιφνιδίως τους τρεις συναδέλφους να προβούν σε έκτακτη μεταγωγή. Οι συνάδελφοι υπέβαλαν αναφορά βάσει του άρθρου 25 Υπαλληλικού Κώδικα.

Αντί για έγγραφη δεύτερη εντολή [εντέλλεσθε] ο Διευθυντής επέλεξε την οδό της σύγκρουσης και του εργασιακού τραμπουκισμού / εκφοβισμού και άσκησε μήνυση για παράβαση καθήκοντος με αποτέλεσμα να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος νομίμως ενεργούντων και απεργούντων υπαλλήλων.

Τέτοια στάση δεν έχει επιδείξει η Ελληνική Διοίκηση ούτε σε σκοτεινούς χρόνους, κι όμως συμβαίνουν σήμερα.

Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Θεοδωρικάκο να λάβει άμεσα θέση».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.