Αχαΐα: Πάνω από 1.200 κρούσματα σε 5 ημέρες – Επελαύνει ο κορωνοϊός

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα από τα πιο δύσκολα πενθήμερα πέρασε η Αχαΐα, με την εξάπλωση του κορωνοϊού να καλπάζει χωρίς κανένα φρένο.

Τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας εναλλάσσονται στις εφημερίες «κόλαση» με δεκάδες κρούσματα της covid-19 να προσέρχονται καθημερινά και το προσωπικό να δίνει μάχη προκειμένου να ανταπεξέλθει.

Τα ποσοστό εμβολιασμού με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων ακολουθούν αντιστρόφως ανάλογη πορεία με την Αχαΐα να παραμένει σε «βαθύ κόκκινο» παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων.

Μέσα σε μόνο πέντε ημέρες, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, εντοπίστηκαν από τον ΕΟΔΥ πάνω από 1.000 νέα κρούσματα

Συγκεκριμένα, η Αχαΐα μετρά το τελευταίο πενθήμερο 1.281 νέα κρούσματα. Πιο αναλυτικά:

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου: 242

Τρίτη 9 Νοεμβρίου: 307

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου: 271

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου: 235

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου: 226

Δύο παράγοντες είναι οι άκρως ανησυχητικοί. Αφενός η ηλικία των νέων κρουσμάτων, που είναι στην πλειοψηφία τους νεαρά και αφετέρου η αύξηση των νοσηλειών κατά κύριο λόγο με ανεμβολίαστους.

Η εξάπλωση στις νεαρές ηλικίες επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των ειδικών, ότι η νυχτερινή διασκέδαση συμβάλλει στην υπερμετάδοση, αφού είναι σχεδόν ακατόρθωτο να τηρηθούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Την ίδια ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας πιέζεται εξουθενωτικά από τις νοσηλείες ανεμβολίαστων, με τις ΜΕΘ να είναι σχεδόν πλήρεις και τα νοσοκομεία να κάνουν αγώνα δρόμου να μην μετατραπούν αποκλειστικά σε χώρους νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού, όταν εκατοντάδες ασθενείς, εκτός κορωνοϊού, χρειάζονται υγειονομική περίθαλψη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.