Πάτρα: Κατεβάζει ρολά σήμερα η εστίαση για τα νέα μέτρα – Λουκέτο σε καφέ, εστιατόρια και μπαρ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Πάτρα κατεβάζει ρολά σήμερα Δευτέρα αντιδρώντας στα νέα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στους ανεμβολίαστους πελάτες τους και γιατί – όπως επισημαίνει ο ΣΚΕΑΝΑ- η εστίαση έχει μπει στο στόχαστρο της πολιτείας στη διάρκεια της πανδημίας.

Μάλιστα έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.

 Η ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστηματαρχών, Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας :

Ενόψει των επερχόμενων σκληρών μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση σε συνδυασμό με το ενεργειακό κόστος και το κύμα ακρίβειας σε πρώτες ύλες, που στραγγαλίζουν τις επιχειρήσεις μας, ο ΣΚΕΑΝΑ καλεί τα μέλη του, τους παραγωγικούς φορείς του Νομού και τους πολίτες σε διαμαρτυρία- κινητοποίηση, την Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου και ώρα 11:00, το πρωί, στην Πλατεία Γεωργίου.

Τα καταστήματα εστίασης θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλο το 24ωρο.

Στην διαμαρτυρία θα συμμετέχει μαζί με εμάς και ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών, Μανικιούρ Πεντικιούρ Νομού Αχαΐας η «Αγία Τριάς» ενώ αναμένεται η επίσημη συμμετοχή και άλλων Σωματείων.

Υγειονομικά μέτρα που να είναι εφαρμόσιμα και να στηρίζονται στην λογική
Ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με άμεσες προσλήψεις προσωπικού και αύξηση κλινών Μ.Ε.Θ.
Κατάργηση όλων των μέτρων που μας καθιστούν ελεγκτικούς μηχανισμούς χωρίς να είμαστε
Μείωση του ενεργειακού κόστους με καμία διακοπή και δόσεις βάσει του 5% του εισοδήματος για όσο διαρκεί η πανδημία
Κατάργηση των απαιτήσεων για καταβολή επιστρεπτέων προκαταβολών
Μείωση του Φ.Π.Α. στο 8% για όσο διαρκεί η πανδημία σαν αντισταθμιστικό μέτρο στις ανατιμήσεις για διατήρηση της ισορροπίας στις τιμές της αγοράς
Επαναφορά του αφορολόγητου
Rapid test δημόσια και δωρεάν για όλους
Επίδομα ανεργίας σε όσους έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά την διάρκεια της πανδημίας
Κατάργηση των εξοντωτικών προστίμων των 5.000€ και 15 ημέρες κλείσιμο καταστήματος, ως μέτρα που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μας (έλεγχος- ταυτοπροσωπία πελατών)
Δυνατότητα της εστίασης για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ
Άμεση καταβολή των κεφαλαίων επανεκκίνησης για όλους

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα λάβει μέρος και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, ο οποίος χαρακτηρίζει άδικα και τιμωρητικά τα νέα μέτρα.

 

Η Συντεχνία Αρτοποιών Πάτρας εκφράζει την συμπαράσταση της στην κινητοποίηση των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει: « Συμπαραστεκόμενοι στον δίκαιο αγώνα του κλάδου της Εστίασης καλούμε τους συναδέλφους αρτοποιούς σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης να μην διαθέσουν την Δευτέρα 8/11 καθόλου καφέ στα μαγαζιά τους καθώς και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει στην Πλατεία Γεωργίου στις 11:00 το πρωί».

 

Τα κουρεία και τα κομμωτήρια θα παραμείνουν κλειστά στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί ο κλάδος στις 8 Νοεμβρίου, ενώ εκπρόσωποι του τοπικού Συλλόγου του θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση της πλατείας Γεωργίου, στην Πάτρα.

 

Η ΟΕΒΕΣΝΑ επίσης στηρίζει το Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής. Προγραμματίζει ευρεία σύσκεψη φορέων την προσεχή εβδομάδα για να αποφασιστούν ενέργειες αντίδρασης στα νέα μέτρα και όπως τονίζει: «είμαστε αντιμέτωποι για ακόμα μια φορά με το φαινόμενο της εργαλειοποίησης της επιχειρηματικής κοινότητας στον βωμό της κρατικής αδυναμίας για περιορισμό της πανδημίας ενώ καλούνται πάλι οι παραγωγικοί φορείς να καλύψουν τις αδυναμίες του Ε.Σ.Υ.  Η ΟΕΒΕΣΝΑ αναλογιζόμενη πάντα το μέγεθος της υγειονομικής κρίσης που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη και σεβόμενη την προσπάθεια της κυβέρνησης για προάσπιση της δημόσιας υγείας, την καλεί να ανακαλέσει τα μέτρα που δημιουργούν πρώτον οικονομική ασφυξία στις επιχειρήσεις και δεύτερον αθέμιτο ανταγωνισμό».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.