Πάτρα: Εμβολιάστηκαν 35 Ρομά στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου (ΦΩΤΟ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πραγματοποιήθηκε η δράση για τον εμβολιασμό Ρομά στον καταυλισμό στην περιοχή του Ριγανόκαμπου από τον Δήμο της Πάτρας.

Αναλυτικά η αναοίνωση του δήμου για το θέμα:

“Ο Δήμος Πατρέων στην προσπάθειά του να συνδράμει υγειονομικά τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που βιώνουν στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες με τον δυσκολότερο τρόπο, στέκεται δίπλα και στις ομάδες πολιτών που είναι πιο ευάλωτοι στην εξάπλωση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος προχώρησε σήμερα το πρωί, σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος, το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πατρών και την ΤΟΜΥ Εγλυκάδας, σε εμβολιασμό κατά του covid-19, με επιτόπια κινητή μονάδα, σε 35 Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.

Το χώρο επισκέφθηκαν την ώρα της διαδικασίας, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πελεκούδας και η υπεύθυνη της ΤΟΜΥ Εγλικάδας, Μαρία Ταρκαζίκη.

Ο εμβολιασμός των Ρομά κρίθηκε απαραίτητος, δεδομένου ότι ομάδες όπως οι Ρομά (κυρίως οι διαβιούντες σε καταυλισμό) διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου και ελάχιστες πιθανότητες σωστής φροντίδας, κατά τη διάρκεια νόσησης.

Την υποστήριξη των Ρομά για την ένταξή τους στη διαδικασία, καθώς και τη διοργάνωση όλης της δράσης ανέλαβε το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πατρέων, που λειτουργεί από τον Κοινωνικό Οργανισμό, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ” και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΣΠΑ 2014-2020.”

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.