Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί οικονομική στήριξη στο λιανεμπόριο και στην εστίαση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί  κάποια οικονομική στήριξη  στο λιανεμπόριο και εστίαση άφησε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν  θα δοθεί κάποια βοήθεια στους  ανθρώπους  του λιανεμπορίου  και της  εστίασης  προκειμένου  να επανεκκινήσουν  εν μέσω της πανδημίας είπε ότι  ” Το πρώτο που αναδεικνύεται είναι  να συνεχίσουμε την προσπάθεια να μείνει η αγορά ανοιχτή. Αυτό είναι το πιο βασικό και το πιο καθαρό μήνυμα που εκπέμπουμε: να μπορούν να λειτουργήσουν, να μπορούν να διαθέσουν το εμπόρευμα τους ,να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι ” αυτό δείχνει το πόσο σώφρον και εύστοχη ήταν η στρατηγική της κυβέρνησης από το Σεπτέμβριο και μετά … μια εξισορροπημένη στρατηγική με την οικονομία, την εκπαίδευση πλήρως λειτουργικές, με την κοινωνία ανοιχτή και από την άλλη πλευρά την μάχη στο υγειονομικό πεδίο για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και τη στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας. Αυτή τη προσπάθεια θα τη συνεχίσουμε, έχουμε δεσμευτεί σε όλους τους τόνους ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας η χώρα να μην ξανά κλείσει και δεν θα ξανά κλείσει έτσι ώστε αυτά που μας λέει όλη η αγορά: να δουλέψουν δηλαδή για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, συν όλα τα υπόλοιπα προνόμια μια ανοιχτής να μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πετύχουμε”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.