Κλοπ για Τσιμίκα: «Έχει ποιότητα ο Κώστας αλλά ο Ρόμπερτσον είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ στον κόσμο»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Κώστας Τσιμίκας γνώρισε για ακόμη μια φορά την αποθέωση από τον Γιούργκεν Κλοπ. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Γερμανού τεχνικού ενόψει του αγώνα της Λίβερπουλ την Κυριακή με αντίπαλο με την Γουέστ Χαμ ο έμπειρος τεχνικός ρωτήθηκε για τον Τσιμίκα και την απόδοση του κόντρα στην Ατλέτικο.

Ο Κλοπ χαρακτήρισε τον Έλληνα μπακ ως ένα παίκτη με τρομερή ποιότητα ο οποίος είναι κοντά στο να βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα της Λίβερπουλ αλλά σημείωσε πως για τον ίδιο συναγωνίζεται τον καλύτερο αριστερό μπακ στον κόσμο, που δεν είναι άλλος από τον Ρόμπερτσόν.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Ο Κώστας είναι πολύ κοντά στην ενδεκάδα γιατί όλοι οι παίκτες στον πάγκο, όταν δεν ξεκινούν είναι πολύ κοντά στην ενδεκάδα, γι’ αυτό είναι στον πάγκο και όχι στην ενδεκάδα για παράδειγμα. Ο Κώστας έχει προφανώς πολλή ποιότητα, αλλά αυτό που δεν μου αρέσει σε τέτοια πράγματα είναι ότι πάντα είμαστε ανυπόμονοι. Τι σημαίνε «Πίεσε τον Άντι Ρόμπερτσον». Όντως πιέζει τον Ρόμπερτσον, το κάνει αυτό, αλλά ο Άντι Ρόμπερτσον είναι στα μάτια μου ίσως ο καλύτερος αριστερός μπακ στον κόσμο, οπότε το κάνει πολύ δύσκολο.

Αλλά είναι καλό που έχουμε την επιλογή να μπορούμε να ξεκουράζουμε τον Ρόμπερτσον σε στιγμές, ακόμα και όταν δεν του αρέσει και δεν το χρειάζεται κατά την κατανόησή του. Χρειάζεσαι όμως αυτούς τους ποιοτικούς παίκτες και όταν έχεις έναν ποιοτικό παίκτη όπως ο Κώστας Τσιμίκας τότε πρέπει να τον αφήνεις ελεύθερο κατά καιρούς.

Είχε πολύ καιρό, αυτό που χρειαζόταν, ώστε να προσαρμοστεί σε όλα αυτά που κάνουμε, αλλά αυτή η διαδικασία έχει γίνει τώρα. Είναι προφανώς ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.