Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία -Φρούριο η Αθήνα, κλειστοί δρόμοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πορεία από το Πολυτεχνείο έως την αμερικανική πρεσβεία, στο πλαίσιο των εορτασμών της 48ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι φετινοί εορτασμοί πραγματοποιούνται κανονικά μετά την περσινή αναβολή τους εξαιτίας της πανδημίας, αλλά με την τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας για όλους τους συμμετέχοντες.

Στις 15:30 οι φοιτητές της ΠΑΣΠ, κρατώντας την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, ξεκίνησαν την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας, πήγαν προς την πύλη του Πολυτεχνείου, όπου έβγαλαν τη σημαία, και στη συνέχεια ξεκίνησαν την πορεία.
Λίγο πριν τις 17.00 η αντιπροσωπεία των φοιτητών με τη σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έφτασε μπροστά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών . Κατά τη διάρκεια της πορείας, την σημαία κράτησαν και παιδιά.

Στην αμερικανική πρεσβεία οι φοιτητές απήγγειλαν τον Εθνικό Ύμνο και κατόπιν αποχώρησαν, χωρίς εντάσεις.

Στην πορεία παρέστη και ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τιμούμε και φέτος την εξέγερση του Νοέμβρη, τους διαχρονικούς αγώνες της νέας γενιάς για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή στον τόπο μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική δήλωση που έκανε σήμερα, κατά τη συμμετοχή του στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ως επικεφαλής του μπλοκ του κόμματος.

«Σήμερα, 48 χρόνια μετά, οι αγώνες αυτοί παραμένουν επίκαιροι, όταν μια συντηρητική, ακραία συντηρητική πολιτική, στοχεύει για άλλη μια φορά την νέα γενιά», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «της στερεί δικαιώματα, της βάζει φραγμούς στη γνώση και στη μόρφωση, δημιουργεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και τους στερεί και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα σε ένα πλαίσιο αυταρχισμού».

«Οι αγώνες της νεολαίας όμως θα είναι και πάλι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Για μια ακόμη φορά στους αγώνες της νεολαίας εναποθέτουμε την ελπίδα», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας και κατέληξε: «Σε μια εποχή θλίψης, σε μια εποχή ανασφάλειας και αβεβαιότητας οι αγώνες της νεολαίας μπορούν να δείξουν ξανά το δρόμο».

Δήλωση για την ημέρα του Πολυτεχνείου έκανε και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος ήταν παρών στην πορεία.

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ αποφάσισε ότι έως και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου θα υπάρξει αυξημένη φύλαξη του συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ από την υπηρεσία φύλαξης του ιδρύματος και, παράλληλα, τα κτίρια του συγκροτήματος στην Πατησίων θα είναι κλειστά.

Φρούριο η Αθήνα
Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη σε όλο το μήκος της πορείας με αυξημένα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων.

Αστυνομικοί της ομάδας «Οδός» έξω από τη Βουλή.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.