Όχι στην αποφυλάκιση τριών καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής είπε το Πενταμελές Εφετείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία, τα αιτήματα τριών καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής. Αιτούνταν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι το Εφετείο.

Συγκεκριμένα, κατά πλειοψηφία, 4 – 1 το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε ομόφωνα το αίτημα του πυρηνάρχη Περάματος, Αναστασίου Πανταζή, για αναστολή εκτέλεσης ποινής μέχρι το Εφετείο.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, Νίκης – Αναστασίας Μουζάκη, έκρινε ότι αφενός δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη για τον ίδιο και την οικογένειά του από την παραμονή τους στις φυλακές και αφετέρου πως είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου, η υπεράσπιση του Αν. Πανταζή υποστήριξε ότι ο καταδικασμένος δεν μπορεί να θεωρείται ύποπτος νέων αδικημάτων, καθώς η Χρυσή Αυγή δεν υφίσταται πλέον.

Χρυσή Αυγή – Εισαγγελέας: Το σκεπτικό για το «Όχι» 
Ωστόσο, η εισαγγελέας στην πρότασή της προς το δικαστήριο ήταν κάθετη. «Εγώ άλλα διαβάζω, συνεχίζουν και δρουν και να ενεργούν, όχι, όμως, όπως τότε, αλλά πιο κεκαλυμμένα», τόνισε ο κ. Μουζάκη, προσθέτοντας πως ο Αναστάσιος Πανταζής είχε μακρά διαδρομή στη Χρυσή Αυγή και έλαβε μέρος σε περισσότερα του ενός περιστατικών.

Παράλληλα, η κυρία Μουζάκη επισήμανε στο δικαστήριο πως «τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο αιτών δεν είναι τόσο σοβαρά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής, ενώ και τα προβλήματα των παιδιών του δεν φαίνονται να είναι τόσο σοβαρά. Δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο».

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, με πλειοψηφία 4 -1 υιοθέτησε την πρότασή της.

Επίσης, η ίδια σύνθεση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών απέρριψε τη Δευτέρα (01.11.2021) την αίτηση του Αν. Αναδιώτη για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι το Εφετείο, η οποία, επίσης, απορρίφθηκε.

Ο καταδικασθείς σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, υποστήριξε, μέσω της μητέρας του ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος, στο οποίο έχει γίνει δεκτό, γι΄ αυτό και ζητάει την αποφυλάκισή του.

Τη Δευτέρα (01.11.2021), ακόμη, απορρίφθηκε και η αίτηση του Αρ. Χρυσαφίτη, ο οποίος, επίσης, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, ως ανυποστήρικτη.

πηγη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.