Μητσοτάκης: Έκτακτο επίδομα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, ανοιξε η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την οικονομία, τις ανατιμήσεις και την αύξηση του κόστους ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «πέντε αλήθειες για την οικονομία» και ανακοίνωσε τρία μέτρα για χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία:

1. Την έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς και προσωπικό του ΕΚΑΒ
2. Πρόσθετη ενίσχυση σε 800.000 συνταξιούχους
3. Πρόσθετο βοήθημα σε 173.000 άτομα με αναπηρία

 

Όπως είπε ο πρωθυπουργός:

1) όπως συνέβη το 2020, και όπως έχω δεσμευτεί δημόσια, περίπου 100.000 ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία, στα ΕΚΑΒ, και στα Κέντρα Υγείας θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού. Ένα μέσο ποσό περίπου 900 ευρώ θα τους δοθεί άμεσα, μέσα στον Δεκέμβριο.

2) όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας θα λάβουν ένα έξτρα επίδομα ύψους 250 ευρώ προσαυξημένο για κάθε μέλος της οικογένειάς τους. Αφορά περίπου 800.000 συνταξιούχοι. “Είναι μία ανακούφιση, όχι κάτι παραπάνω”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

3) το ίδιο ακριβώς επίδομα (250 ευρώ) θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία.

 

«Το συνολικό ποσό που διαθέτουμε για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις αυξήσεις τιμών ενέργειας και θέρμανσης είναι 680 εκατ. ευρώ. Αν κάνετε αναλογικό υπολογισμό θα δείτε ότι ποσοστιαία η στήριξη είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Και επίσης το επίδομα θέρμανσης θα είναι και φέτος διπλάσιο και δίνεται με αντικειμενικά κριτήρια που λαμβάνουν πραγματικές καιρικές συνθήκες», είπε ο πρωθυπουργός.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.