Μίνα Γκάγκα: Είναι πιθανόν το πιστοποιητικό εμβολιασμού να έχει μια ημερομηνία λήξης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με το αν θα υπάρξει λήξη στο πιστοποιητικό εμβολιασμού αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. «Είναι πιθανόν το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό να έχει μια ημερομηνία λήξεως, που μπορεί να μην είναι στις 6 μήνες αλλά στους 7, ωστόσο δεν έχει δώσει η επιτροπή ακόμα εισήγηση. Για την ώρα δεν ισχύει λήξη του πιστοποιητικού, είναι όμως πιθανό να ισχύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα.

Η Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για τεράστια διαμόλυνση σχολιάζοντας τον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων ημερών σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας μας, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να ανακόψουμε το κύμα της πανδημίας.

Μιλώντας για τους ανεμβολίαστους τόνισε ότι «δεν έχουν ζητηθεί περαιτέρω μέτρα για ανεμβολίαστους, δεν πρόκειται για τιμωρία, αλλά μέτρα για την ασφάλειά τους».

Τι είπε για το ενδεχόμενο lockdown

Αναφορικά με το ενδεχόμενο lockdown είπε ότι «τα μέτρα τύπου lockdown λαμβάνονται στην αρχή μιας πανδημίας, όταν δεν ξέρουμε πώς να προστατευθούμε. Το ψυχικό αποτύπωμα είναι μεγάλο και στα παιδιά και στους ενήλικες, δεν μπορούμε να κρατάμε lockdown για δύο χρόνια, πρέπει να υπάρχει κοινωνικότητα με μέτρα» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.