Κορωνοϊός – Γκάγκα για ΕΣΥ: Χρειαζόμαστε βοήθεια από τουλάχιστον 124 ιδιώτες γιατρούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για όλους μας. Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα διατίθενται 1.277 ΜΕΘ: 1.039 είναι στο ΕΣΥ, 35 σε στρατιωτικά νοσοκομεία και 203 σε ιδιωτικές κλινικές» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μετά από ερώτηση για την πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας, την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών και για το κατά πόσο ο οποιοσδήποτε πολίτης θα έχει αξιοπρεπή νοσηλεία σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, υπό τις παρούσες συνθήκες, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

«Από τις 1.039 ΜΕΘ του ΕΣΥ, 539 είναι σήμερα αφιερωμένα σε Covid (ΜΕΘ-COVID) και 500 non-covid. Πέρα από αυτό, που φυσικά μπορούμε να αλλάξουμε διότι έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε μη covid περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα όπου υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ όπως σας είπα και να μετατρέψουμε κι άλλα κρεβάτια covid στο δημόσιο χώρο, ήδη ο ιδιωτικός τομέας μας έχει δώσει 370 κλίνες στη Θεσσαλία -225 covid, 125 non-covid και 20 post-covid και άλλες 200 covid-κλίνες και 150 non-covid κλίνες στη Θεσσαλονίκη» είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε ήδη σε συνεννόηση για την Αθήνα διότι είναι πιθανόν να δούμε κι εδώ περιστατικά», συμπλήρωσε και τόνισε:

«Άρα κρεβάτια έχουμε, ΜΕΘ έχουμε».

«Φυσικά υπάρχει πίεση και ναι, θέλουμε περισσότερους γιατρούς. Από έναν γιατρό να δώσουμε εξτρά σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο είναι 124 γιατροί. Νοσοκομεία που τυχόν πιέζονται περισσότερο, πιθανόν να χρειάζονται δύο γιατρούς» συνέχισε.

«Χρειαζόμαστε για κάθε Παθολογική ή Πνευμονολογική Κλινική που βλέπει περιστατικά Covid, για το επόμενο δίμηνο πχ -και ελπίζω ότι δεν θα είναι παραπάνω- έξτρα βοήθεια από τους ιδιώτες συναδέλφους» σημείωσε.

 

 

cnn.gr

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.