Καταδίκη καθηγητή που παρενοχλούσε σεξουαλικά σπουδάστριες του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθηγητής του τμήματος Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος).

Ο καθηγητής κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη, με θύματα τρεις πρώην σπουδάστριές του, οι καταγγελίες των οποίων οδήγησαν την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του κατηγορουμένου.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και μετά την έφεση που άσκησε κατά της απόφασης, αφέθηκε ελεύθερος.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις, σύμφωνα με τη δικογραφία, τελέστηκαν την περίοδο 2015-16 στο ιδιωτικό ιατρείο που διατηρεί ο κατηγορούμενος μαιευτήρας-γυναικολόγος, όπου απευθύνθηκαν οι σπουδάστριες για δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, κατόπιν δικής του ανοιχτής πρόσκλησης.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε το κατηγορητήριο, χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες ψευδείς, ενώ κατονόμασε δύο συναδέλφισσές του διδάσκουσες στο τμήμα για τις οποίες είπε ότι κρύβονται πίσω από την υπόθεση με σκοπό να τον βλάψουν επαγγελματικά και κοινωνικά.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς συλλογικότητες γυναικών που επιδοκίμασαν την απόφαση.

Μιλώντας στον Alpha τα θύματα του γυναικολόγου τόνισαν πως αισθάνονται δικαιωμένες από την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

«Ήταν πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία για μας. Ακούστηκαν ψέματα. Η ελληνική δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και θα απομακρυνθεί από τον χώρο όπου δίδασκε», ανέφερε ένα από τα θύματά του.

«Ευχαριστούμε το δικαστήριο. Ήταν μια δίκαιη απόφαση. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να μιλάνε, όσος καιρός κι αν περάσει», τόνισε στην κάμερα του Alpha μια άλλη κοπέλα που υπήρξε θύμα παρενόχλησης από τον γυναικολόγο.

 

 

 

cnn.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.