Επικοινωνία Δένδια – Λαβρόφ εν όψει της συνάντησης Μητσοτάκη – Πούτιν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκτεταμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της επικοινωνίας των δύο υπουργών Εξωτερικών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα στις 8 Δεκεμβρίου, καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου, όπως γνωστοποιείται με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Η συνάντηση στη Μόσχα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει «κλειδώσει» εκτός απροόπτου για τις 8 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο στην επικοινωνία που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, με αφορμή τη ρωσική συνδρομή στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών, είχε δεχθεί εκ νέου την πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν να ταξιδέψει στη Μόσχα.

Από τα διαμειβόμενα σε εκείνη τη συνομιλία που δημοσιοποιήθηκαν, είχε γίνει γνωστό ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα πραγματοποιείτο πριν από το τέλος του 2021.

Το ενδεχόμενο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα εντός του 2021, αυτού του σημαντικού ταξιδιού είχαν συζητήσει οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, Νίκος Δένδιας και Σεργκέι κατά τη συνάντησή τους στο Σότσι τον περασμένο Μάιο είχαν θέσει επι τάπητος και ορισμένες πτυχές αυτού του ταξιδιού.

Η επικοινωνία του 2020

Βλαντίμιρ Πούτιν και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν συναντηθεί τελευταία φορά τον Μάιο του 2016, όταν ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε επισκεφτεί την Ελλάδα.

Το δύσκολο καλοκαίρι του 2020, ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν ένας από τους πρώτους ηγέτες που είχε επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχε εκθέσει την τουρκική προκλητικότητα όπως αυτή εξελισσόταν με την παράνομη δραστηριότητα του Ορούτς Ρέις νότια του Καστελόριζου αλλά και με την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.