Δημήτρης Κουτσούμπας: Επισκέφθηκε τα κελιά των πολιτικών κρατούμενων επί Χούντας στην Κέρκυρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρίσκεται στην Κέρκυρα και ο πρώτος σταθμός των επισκέψεών του ήταν σήμερα Σάββατο (20.11.2021) τα κελιά των πολιτικών κρατουμένων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε απόλυτα συγκινημένος, ενώ επεσήμανε ότι «οι νέες γενιές πρέπει να μαθαίνουν την τραγική, αλλά μεγάλη και ηρωική ιστορία αυτού του τόπου και αυτού του λαού», μιλώντας για την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας και το νησί της Κέρκυρας.

«Είναι μια πολύ συγκινητική, θα έλεγα ιστορική στιγμή να επισκέπτεσαι τους χώρους, τα κελιά που από δω έφευγαν οι μελλοθάνατοι για να πάνε να εκτελεστούν στο Λαζαρέτο, για να τους πάνε να τους εκτελέσουν στο Λαζαρέτο. Ήρωες του εργαζόμενου λαού, με ένα κίνημα τεράστιο αλληλεγγύης και υποστήριξης από τον κερκυραϊκό λαό, από όλο τον ελληνικό λαό. Είναι υποχρέωση των απογόνων αυτών των ηρώων, εμάς όλων δηλαδή, να τους τιμάμε, να επισκεπτόμαστε τους χώρους αυτούς, τα κελιά τους και βεβαίως οι νέες γενιές να μαθαίνουν την τραγική, αλλά μεγάλη και ηρωική ιστορία αυτού τόπου, αυτού του λαού» είπε στις πρώτες δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημαντικότητα της επιμόρφωσης των νυν κρατουμένων των φυλακών μέσα από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

«Με άδεια της Διεύθυνσης των φυλακών συναντήσαμε τους εργαζόμενους εδώ στο χώρο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που είδαμε με αίθουσες όπου εκπαιδεύονται. Οι κρατούμενοι αποκτούν ουσιαστικά δίπλωμα δημόσιου σχολείου, απολυτηρίου δημόσιου σχολείου, σε αίθουσες πληροφορικής. Είναι από τα ζητήματα που θα πρέπει να ενισχυθούν, να χρηματοδοτηθούν και από το κράτος, από τα υπουργεία από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μόνο με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων εδώ της περιοχής. Χρειάζεται να ενισχύσουμε συνολικά το σωφρονιστικό σύστημα των φυλακών έτσι απ’ αυτό να βγαίνουν άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούν να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία. Άλλωστε τα στοιχεία τα ίδια του κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνουν ότι όσοι αποφοιτούν από τέτοια Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας έχουν λιγότερες πιθανότητες να ξαναγυρίσουν στα σίδερα της φυλακής σας» κατέληξε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε, νωρίς το μεσημέρι, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή του Ποταμού, που επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες, ξεκινώντας από τη γέφυρα του Ποταμού, ενώ θα συναντηθεί και με φορείς της περιοχής.

Η διήμερη επίσκεψη του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ στο νησί, θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή (21.11.2021) το πρωί με την ομιλία του σε εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας στο Λαζαρέτο για τους εκτελεσμένους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.