Γαλλία: Το φαινόμενο Ζεμούρ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ροβήρος Μανθούλης

Σκηνοθέτης

Στη Γαλλία, ως γνωστόν, ετοιμάζονται για τις Προεδρικές Εκλογές οι οποίες θα γίνουν την επόμενη Άνοιξη. Σίγουρα υπάρχουν δύο ή τρεις σοβαροί υποψήφιοι στους οποίους θα συμπεριλαμβάνεται και ο Μακρόν, ο σημερινός Πρόεδρος. Αλλά – με εξαίρεση βέβαια του τελευταίου, που μοιάζει να είναι και ο μόνος με την απαραίτητη εμπειρία, κανένα από τα καινούρια αυτά δυο-τρία πρόσωπα δεν καταφέρνει να συγκινήσει τους μέλλοντες εκλογείς.

Προς το παρόν, η Κεντροαριστερά είναι χαμηλά στις σφυγμομετρήσεις, η
Κεντροδεξιά συζητιέται περισσότερο και η Άκρα Δεξιά ακόμα περισσότερο! Γιατί έχει διασπαστεί! Σε άκρα και σε ακραία Δεξιά. Αυτό είναι το κύριο φαινόμενο τού σημερινού μπλα-μπλά. Το οποίο περιορίζεται σε σχέδια-κραυγές, σχεδόν ναζιστικές, με στόχο την «εκκαθάριση» της Γαλλίας από τους ξένους. Όπως το λένε ανοιχτά οι Ακραίοι. Δηλαδή όλοι όσοι δεν προλάβανε να αποκτήσουν γαλλική υπηκοότητα θα απελαθούν πάραυτα.

Μιλάμε για περίπου 7 με 10 εκατομμύρια άτομα, τα οποία μόλις οι Ακραίοι γίνουν κυβέρνηση υπόσχονται πως αυτοί οι «ξένοι» θα απελαθούν. Και πρώτοι-πρώτοι οι οι Μωαμεθανοί. Και όσοι Μωαμεθανοί Γάλλοι, ήδη υπήκοοι, έχουν καταδικαστεί κάποια στιγμή στη ζωή τους. Το ίδιο υπόσχονται για τις μουσουλμάνες που φορούν τσεμπέρι. Σίγουρα οι φωνασκούντες αγνοούν ότι οι αρχαίες Ελληνίδες φορούσαν τσεμπέρι, καθώς και οι Χριστιανές, τουλάχιστον στον Μεσαίωνα.

Το περιέργως ναζιστικό αυτό φαινόμενο το εκπροσωπεί σήμερα στη Γαλλία ένας… Εβραίος! Χωρίς ντροπή. Θαυμαστής του Γερμανο-κατοχικού Γάλλου
Προέδρου Στρατηγού Πεταίν. Ο οποίος κράτησε μερικούς Εβραίους σε γαλλικά στρατόπεδα και άφησε να σταλούν οι περισσότεροι στους γερμανικούς φούρνους. Ναι, ο Πεταίν, αυτός που καταδικάστηκε σε θάνατο στην απελευθέρωση και πέθανε στην φυλακή.

Ο παράξενος αυτός Γαλλο-Εβραίος (δημοσιογράφος) λέγεται Ερίκ Ζεμούρ.
Εκτός από τις διώξεις των μη Εβραίων και των μη 100% Γάλλων ζητάει
και την απαγόρευση ονομάτων στην Γαλλία που δεν είναι … γαλλικά!
Όταν ο ίδιος έχει δώσει σε δύο παιδιά του ξένα (ή ξενίζοντα) ονόματα!
Τιμπόλτ και Χιούγκο!

Ο Ζεμούρ έχει αναστατώσει τα κανάλια γιατί ο κόσμος θέλει ή να θαυμάσει ή να διασκεδάσει με ένα είδος «αθέλητου» κωμικού παράγοντα. Που αυτή τη στιγμή έχει ένα 15 με 17 % στις σφυγομετρήσεις ….. Αυτό σημαίνει μερικά εκατομμύρια Γάλλων ψηφοφόρων. Αν προσθέσεις κα την υπόλοιπη Άκρα Δεξιά θα έχεις 30 με 35% των ψηφοφόρων. Αν προσθέσεις και ένα 20 με 25% της Δεξιάς και της
Κεντροδεξιάς, σας αφήνω να κάνετε την πρόσθεση…

Οι Γάλλοι Ουμανιστές ελπίζουν στην τελική υποστήριξη μιας ήρεμης κεντρο-αριστερό-δεξιάς λύσης, αυτήν που εκφραζει σήμερα ο νυν Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Για να κλείσω την κωμωδία Ζεμούρ, ο άνθρωπος αυτός δεν ενοχλείται μόνο από Μωαμεθανούς και ξένα ονόματα. Τον ενοχλούν και οι… γυναίκες! Τις οποίες θεωρεί – ή θεωρούσε μέχρι τώρα – κατώτερα όντα. Αυτό που δεν μπορεί να εξηγηθεί είναι ο αντισημιτισμός του. Λέγεται ότι φοβούμενος να μην εκλεγεί όντας σημίτης (που μισεί η Άκρα Δεξιά) το παίζει «προδότης» της θρησκείας του. Εξηγώντας το ίσως κρυφά στο Ισραήλ που θα έβλεπε με καλό μάτι έναν Εβραίο στην Προεδρία της Γαλλίας. Λόγια του αέρα. Γιατί θα χάσει στο μεταξύ όλες τις εβραϊκούς ψήφους!

Τέλος, ο όρος «σημιτισμός» που ήρθε στη Γαλλία από τους Γερμανούς «αντισημίτες» στα τέλη του 19ου αιώνα είναι ανιστόρητος γιατί σημίτες είναι και οι Άραβες! Ο Σιωνισμός ναι, είναι η ιερότητα που συνδέει την Εβραϊκή φυλή με το Όρος Σιών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.