Φαν Σιπ: «Πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, κάνεις δύσκολη τη ζωή σου όταν δεν σκοράρεις «

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προβληματισμένος από την αδυναμία της Εθνικής Ελλάδας να τελειώσει τα ματς παρά τις αρκετές φάσεις που φτιάχνει μπροστά στην αντίπαλη εστία και όχι από την εικόνα της ομάδας του εμφανίστηκε ο Τζον Φαν Σιπ στο φινάλε του αγώνα με το Κόσοβο, που είχε βρει την γαλανόλευκη να μένει στο 1-1 στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο παιχνίδι της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ολλανδός υποστήριξε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» πως η ομάδα του φτιάχνει αρκετές ευκαιρίες στα περισσότερα ματς με πολλούς παίκτες, ενώ για τον αγώνα με το Κόσοβο επεσήμανε πως η Εθνική πλήρωσε το γεγονός πως δεν καθάρισε το ματς πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο στις φάσεις που δημιούργησε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για το τι φταίει για τα άσχημα αποτελεσματα και αν είναι ψυχολογικό το πρόβλημα;

«Έχουμε δει και σε άλλα παιχνίδια που δώσαμε ότι φτιάχνουμε ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αργοί, αλλά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο φτιάξαμε καλές ευκαιρίες για να πετύχουμε δεύτερο γκολ. Αν δεν το βάλεις, τότε ξέρεις πως θα το κάνουν οι αντίπαλοι και θα σε τιμωρήσουν. Στα τελευταία 15 λεπτά έγινε ανοιχτό παιχνίδι όπου είχαν ευκαιρίες και οι δύο πλευρές είχαν 2 καλές ευκαιρίες οι αντίπαλοι και 1-2 εμείς, Είναι κάτι που πρέπει να φτιάξουμε, να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, πιο κυνικοί. Αν δεν σκοράρεις όμως, κάνεις δύσκολη τη ζωή σου. Θα πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να φτάνουμε στο γκολ».

Για το αν είναι πρόβλημα ο τρόπος που διαχειρίζεται η Εθνική τα παιχνίδια της:

«Εάν γυρίσουμε πίσω, μπορείς να δεχτείς γκολ. Πριν κάνουν το 1-1 εμείς δεν είχαμε επιτρέψει να μας δημιουργήσουν φάσεις στην περιοχή μας, δεν μας έκαναν ευκαιρίες ενώ είχαμε εμείς ευκαιρίες για το 2-0. Μετά το 1-1 πήραμε ρίσκα και δεν είχαν και οι άλλοι τίποτα να χάσουν, πήγαν για τη νίκη και έτσι το ματς ήταν καλό και ευχάριστο για τους ουδέτερους. Είχαμε και εμείς ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Δεν συμφωνώ με τη λογική του να παίζουμε για να κρατήσουμε το 1-0 και για αυτο πήγαμε για δεύτερο γκολ».

Για το αν προβληματίζεται για το γεγονός πως ο φορ της Εθνικής δεν σκοράρει, ανεξάρτητα από το ποιος παίζει.

«Ο Μασούρας έχει σκοράρει, το ίδιο έχει κάνει και ο Παυλίδης με την Σουηδία. Δεν ισχύει αυτό, βάζουμε γκολ, δεν είναι πως δεν σκοράρουν οι επιθετικοί μας. Ο Μασούρας είχε μάλιστα ευκαιρία και για άλλο γκολ όπως και άλλοι παίκτες. Θα πρέπει να είμαστε πιο κυνικοί στα τελειώματά μας. Έχουμε δει και τον Μασούρα, τον Πέλκα, τον Τζόλη να έχουν ευκαιρίες».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.