«Στο σχολείο των σκιών»: Ξεκίνησε το πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς στα Παλαιά Σφαγεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στην αίθουσα Κ7 (αίθουσα αφιερωμένη στον Καραγκιόζη) και στις αίθουσες των εργαστηρίων ΝΚ1 και ΝΚ2 του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «Στο σχολείο των σκιών» με επιστημονική υπεύθυνη την Μαρία Φραγκή, PhD, Θεατρολόγο-Σκηνοθέτιδα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Μαύρο Θέατρο Πάτρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με φορέα επιστημονικής ευθύνης το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τ.Θ.Σ. Πανεπιστημίου Πατρών και με τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας.

Το διήμερο 18 και 19 Νοεμβρίου έγινε κατάρτιση εκπαιδευτικών στην κατασκευή φιγούρων ελληνικού θεάτρου σκιών. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στις 25 και 26 Νοεμβρίου με την κατάρτιση των εκπαιδευτικών στο χρωματισμό των φιγούρων σε ζελατίνες, ενώ θα ακολουθήσουν εργαστήρια για την κατασκευή μπερντέ κλπ. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα ευαισθητοποιήσουν και θα εξοικειώσουν τους μαθητές τους στην τέχνη του Θεάτρου σκιών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως εκπαιδευτές η Μαρία Φραγκή, η Μάρω Γαλάνη, χορογράφος και διδάσκουσα για την διδακτική του χορού, ρυθμικού και θεατρικού παιχνιδιού στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών, η Ιωάννα Παπαγεωργίου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Κώστας Στεφανόπουλος (μουσική του Καραγκιόζη), ο Δημήτρης Τουλιάτος και οι καραγκιοζοπαίκτες Κώστας Μακρής, Μπάμπης Μακρής και Αριστοτέλης Μακρής.

* Ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε στο πλαίσιο του έργου SPARC το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.