Βρούτσης: Ρεκόρ 11ετίας στη μείωση της ανεργίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H εθνική οικονομία, η οποία «πάει καλά», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, που τόνισε ακόμη ότι η μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ 11ετίας.

Ο απολογισμός και ισολογισμός του 2019 καταγράφουν με απόλυτη ακρίβεια τα οικονομικά στοιχεία της χώρας μας, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος επισήμανε πως αυτό αποτελεί «πραγματικά ένα θεσμικό θετικό βήμα».

Χαρακτήρισε θετικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει τον απολογισμό και τον ισολογισμό του κράτους και σημείωσε ότι εφεξής θα πρέπει και όλα τα κόμματα να τους ψηφίζουν, καθώς οι εγγραφές είναι αντικειμενικές. Υποστήριξε ακόμη πως η οικονομία πάει καλά και αυτό το δείχνουν οι αξιολογήσεις όλων των οίκων, της ΕΕ αλλά και της αγοράς.

Η ανάπτυξη το 2021 θα ξεπεράσει το 7,1% και το 5% το 2022. Το μακροοικονομικό επιτελείο της Τράπεζας της Ελλάδος εκτιμά ότι την επόμενη δεκαετία, μεσοσταθμικά, η ανάπτυξη θα τρέχει με 3%. Επισήμανε πως αποτελεί συνειδητή πολιτική της κυβέρνησης η στήριξη των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας. Το χρέος μειώθηκε κατά 6,1% το πρώτο εξάμηνο του 2021, με προοπτική να πέσει στο 190% στο τέλος του 2021.

Ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως χθες (17/11) η ΕΛΣΤΑΤ, με ανακοίνωσή της, έδειξε το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας, και από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι σήμερα έχουμε ρεκόρ μείωσης της ανεργίας 11ετίας, στο 13%, και αναφέρθηκε αναλυτικά στις πολιτικές της κυβέρνησης για την ενίσχυση της απασχόλησης.

 

 

 

Πηγή:www.iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.