Αγαπούν την Ελλάδα αλλά χωρίς Έλληνες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δρ. Τάσος Χατζηαναστασίου

Δρ Ιστορίας των Βαλκανίων

Διαλέγουν την Ελλάδα για κατοικία τους αλλά περιφρονούν, λοιδορούν και συκοφαντούν τους Έλληνες.

Αφήνω τις άλλες (πολιτικές και οικονομικές) παραμέτρους και στέκομαι μόνο σ′ αυτό: η Ελλάδα που θαυμάζουν δεν είναι μόνο ήλιος και ωραία τοπία. Είναι κι ο τρόπος και η κοσμοαντίληψη που γέννησε αυτός ο τόπος και που με τη σειρά τους δημιούργησαν ό,τι θαυμάζουμε και αξίζει να διατηρηθεί.

Ναι, όπως η υπέροχη Ύδρα (και όχι ο εξωτικός …Άγιος Παντελεήμονας) που επέλεξε να ζει η αμετροεπής, ανάγωγη και προπαντός αχάριστη Ολλανδέζα της αποικιοκρατικής φιλομεταναστευτικής υποκρισίας των ανοιχτών συνόρων (για τους άλλους).

Τα παραπάνω βέβαια ισχύουν και για μερικούς Έλληνες ή μάλλον – επειδή τους ξινίζει ο εθνικός προσδιορισμός – ανθρώπους με ελληνικό διαβατήριο που θέλουν ”να πεθάνει η Ελλάδα για να ζήσουν αυτοί” και όπου σταθούν κι όπου βρεθούν συκοφαντούν τη χώρα μας. Ας το αξιοποιήσουν κατάλληλα λοιπόν το διαβατήριο να πάνε να ζήσουν σε πολυπολιτισμικούς ”παραδείσους”, όπου αλλού θέλουν, κι ας αφήσουν εμάς εδώ να υπερασπιστούμε τον τόπο και τον τρόπο που μας κληροδοτήθηκαν.

ΥΓ. Η συμπεριφορά της Ολλανδής δημοσιογράφου δεν έπληξε ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον πραγματικό ή φανταστικό ρατσισμό του ελληνικού κράτους. Αντίθετα, πρόσβαλε τους Έλληνες συνολικά και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά που, εντελώς υποκριτικά, υποτίθεται ότι καταπολεμά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.