Τουρκία-κορωνοϊός: 30.438 νέα κρούσματα, ο υψηλότερος αριθμός από τις 30 Απριλίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Τουρκία κατέγραψε 30.438 νέα κρούσματα της Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός ημερήσιων λοιμώξεων από τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 236 θάνατοι εξαιτίας του νέου κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οαριθμός ημερήσιων κρουσμάτων στη χώρα βρίσκεται σε ανοδική πορεία τον τελευταίο μήνα με ρυθμό υψηλότερο από τις περισσότερες συγκρίσιμες χώρες, σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού της χώρας με βάση τον πληθυσμό είναι υψηλότερο με την ίδια σύγκριση.

Ενώ η άνοδος του ημερήσιου αριθμού θανάτων στη χώρα από τα μέσα Ιουλίου ήταν η πιο έντονη στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα, οι θάνατοι άρχισαν να μειώνονται από τον Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα είπε ότι ο τρέχων αριθμός των καθημερινών λοιμώξεων αποτελούν ένα «κρίσιμο φορτίο».
«Παρόλο που τα τρέχοντα ενεργά κρούσματα δεν ασκούν πίεση στο σύστημα υγείας επειδή είναι νέοι άνθρωποι, δεν είναι αποδεκτό να εξακολουθούμε να έχουμε υψηλό αριθμό μολυσμένων ανθρώπων», είπε σε ανακοίνωσή του, καλώντας τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη για άτομα που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech για να λάβουν μια τρίτη δόση.

«Αξιολογήθηκε ότι η προστασία εξακολουθεί να υπάρχει, δεδομένου ότι οι πολίτες μας που έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου mRNA εμβολιάστηκαν πριν από τέσσερις μήνες κατά μέσο όρο», τόνισε.

Η Τουρκία έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα μια τρίτη δόση σε περισσότερα από 10,6 εκατομμύρια άτομα που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την Sinovac. Οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν είτε αυτό της Sinovac είτε της Pfizer/BioNTech για μια τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19.

Ο Κότζα παρότρυνε τους ανθρώπους που έλαβαν δύο δόσεις του κινεζικού εμβολίου της Sinovac να λάβουν μια τρίτη δόση με οποιοδήποτε εμβόλιο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.