Ρωσία-κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ 890 θανάτων, σχεδόν 26.000 κρούσματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες Κυριακή νέο τραγικό ρεκόρ 890 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, εν μέσω του λεγόμενου τέταρτου κύματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που εν μέρει αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα και εν μέρει στο ότι η εκστρατεία εμβολιασμού συνεχίζει να ασθμαίνει.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία έσπασε τέσσερις φορές ρεκόρ θανάτων σε ημερήσια βάση εξαιτίας επιπλοκών της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Επίσημα, η Ρωσία έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 209.918 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, πράγμα που σημαίνει ότι έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα στην Ευρώπη.

Όμως η ρωσική εθνική στατιστική υπηρεσία ROSSTAT, που παίρνει υπόψη της ευρύτερες παραμέτρους ως προς τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 από την κυβέρνηση, έκανε λόγο για πάνω από 350.000 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας μέχρι τα τέλη του Ιουλίου του 2021.

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 επίσης αυξάνονται. Χθες διαγνώστηκαν 25.769, ο υψηλότερος αριθμός από τη 16η Ιουλίου, τα περισσότερα στη Μόσχα (4.294) και στην Αγία Πετρούπολη (2.463). Συνολικά, οι αρχές κάνουν λόγο για 7.586.536 μολύνσεις.

Σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει ο εξειδικευμένος ιστότοπος Gogov, μόλις το 29,1% του ρωσικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 ως αυτό το στάδιο, μολονότι είναι διαθέσιμες δόσεις αρκετών σκευασμάτων που παράγονται εγχωρίως.

Οι αρχές, για να μην πλήξουν την οικονομία, που αντιμετωπίζει προβλήματα εδώ και χρόνια, αρνούνται να λάβουν περιοριστικά μέτρα, πόσο μάλλον να κηρύξουν lockdown. Η χρήση μάσκας, παρότι υποτίθεται πως είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης απαντώνται μάλλον σπάνια.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.