Κομμάτι μετεωρίτη «προσγειώθηκε» στο κρεβάτι μιας γυναίκας στον Καναδά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στιγμές τρόμου έζησε μια γυναίκα από τον Καναδά, καθώς ένα κομμάτι μετεωρίτη έπεσε πάνω στο κρεβάτι της.

Τη νύχτα της 3ης Οκτωβρίου η Ρουθ Χάμιλτον από τον Καναδά, κοιμόταν στο κρεβάτι της, όταν ξύπνησε απότομα από έναν εκρηκτικό κρότο. Η ίδια θυμάται να ακούει μια μεγάλη έκρηξη και στη συνέχεια να πέφτουν σοβάδες στο πρόσωπό της. Πετάχτηκε από το κρεβάτι, άναψε το φως και εντόπισε την πηγή του κρότου. Ένα κομμάτι μετεωρίτη είχε διαπεράσει το ταβάνι και είχε προσγειωθεί στο μαξιλάρι της, ακριβώς δίπλα στο σημείο όπου λίγο νωρίτερα είχε βρεθεί το κεφάλι της. Το αντικείμενο είχε περίπου το μέγεθος μιας γροθιάς και ζύγιζε περίπου 1,3 κιλά, ανέφεραν οι New York Times.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν είχε γίνει καμία έκρηξη εκείνη τη νύχτα, αλλά ανέφερε ότι είδαν «ένα έντονο φως στον ουρανό που είχε εκραγεί και είχε προκαλέσει κάποιες εκρήξεις», δήλωσε η Χάμιλτον στο Victoria News. Τότε η γυναίκα συνειδητοποίησε ότι το αντικείμενο στο μαξιλάρι της – ένας γκριζωπός ογκόλιθος μεγέθους πεπονιού – ήταν πιθανότατα ένα κομμάτι μετεωρίτη.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες ταχύτατα κινούμενοι διαστημικοί βράχοι επιβιώνουν από το πύρινο πέρασμά τους από τη γήινη ατμόσφαιρα και καταλήγουν στην επιφάνεια του πλανήτη ως μετεωρίτες, αν και τα περισσότερα από αυτά περνούν απαρατήρητα και ανεξερεύνητα, σύμφωνα με το Space.com. Και πολύ λίγοι άνθρωποι βρίσκονται τόσο κοντά σε έναν μετεωρίτη τη στιγμή της πρόσκρουσης όσο ήταν η Χάμιλτον.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στην Άνν Χότζες από την Αλαμπάμα, η οποία χτυπήθηκε από πτώση μετεωρίτη στις 30 Νοεμβρίου 1954. Όπως η Χάμιλτον, έτσι και η Χότζες κοιμόταν στο σπίτι της όταν την επισκέφθηκε ο μετεωρίτης. Αλλά ενώ η Χάμιλτον γλίτωσε αλώβητη από το συμβάν, η Χότζες δεν ήταν τόσο τυχερή. Εκείνος ο μετεωρίτης είχε περίπου το μέγεθος μιας μπάλας σόφτμπολ, ζύγιζε περίπου 3,8 κιλά, και την χτύπησε αφού αναπήδησε από μια κονσόλα ραδιοφώνου, τραυματίζοντάς την στο πλευρό της, σύμφωνα με το Space.com.

Παρόλο που η Χάμιλτον δεν τραυματίστηκε, η εμπειρία την συγκλόνισε, όπως δήλωσε στο CBC.

«Κοιμάσαι βαθιά νομίζοντας ότι είσαι ασφαλής στο κρεβάτι σου, και μπορεί τελικά να σε βγάλει από τη μέση ένας μετεωρίτης», είπε η Χάμιλτον, η οποία σκοπεύει να στείλει τον μετεωρίτη σε επιστήμονες του Τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Western στο Λονδίνο του Οντάριο για ανάλυση. Ωστόσο, θα ήθελε να κρατήσει το κομμάτι του μετεωρίτη μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, ανέφερε το CBC.

 

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.