Επίθεση με τόξο στη Νορβηγία: Αναγνώρισαν τον 37χρονο δράστη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναγνωρίσθηκε ο 37χρονος που βγήκε στους δρόμους του Κονγκσμπέργκ στην Νορβηγία και χρησιμοποιώντας ένα τόξο με βέλη άρχισε να θερίζει ζωές. Νορβηγικά ΜΜΕ δημοσίευσαν την φωτογραφία του, αναφέροντας ότι στο παρελθόν είχε απειλήσει να σκοτώσει τον πατέρα του και του είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα.

Γείτονες του 37χρονου – όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail – τον αναγνώρισαν σε βίντεο που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο και αναρτήθηκε πριν από την αιματηρή επίθεση με το τόξο και τα βέλη. Στο βίντεο ο 37χρονος φέρεται να αποκαλούσε τον εαυτό του «αγγελιοφόρο» και να αναφέρει ότι έχει να «μεταφέρει» ένα μήνυμα που έρχεται με μια «προειδοποίηση». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το βίντεο με τον 37χρονο τοξοβόλο έχει πλέον κατέβει.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο δράστης είχε ασπαστεί το Ισλάμ και, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, είχε συλληφθεί και το 2020 για την «ριζοσπαστική» δράση του. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρό του με τις, Αρχές να μην έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Με την φαρέτρα στον ώμο…

Στο σημείο της επίθεσης επικράτησε πανικός και άνθρωποι προσπαθούσαν να καλυφθούν προκειμένου να αποφύγουν τα βέλη. Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής που είδε εν μέρει το περιστατικό, ο δράστης φέρεται να κυκλοφορούσε στον δρόμο με την φαρέτρα στον ώμο.

  

Όπως είπε στο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2 είδε «έναν άνδρα στη γωνιά του δρόμου με βέλη μέσα σε φαρέτρα στον ώμο του κι ένα τόξο στο χέρι». «Μετά, είδα κόσμο να τρέχει για να σώσει τη ζωή του. Ανάμεσά τους ήταν μια γυναίκα που κράταγε παιδί από το χέρι», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Daily Mail και BBC

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.