Τσίπρας: Χυδαία και ανιστόρητη η θεωρία των δύο άκρων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την άποψη ότι ακολουθεί «μία περίοδος μεγάλης κοινωνικής έντασης, ανασφάλειας και αβεβαιότητας, σε όλα τα πεδία – από την πανδημία που ακόμα μας απειλεί, το αφόρητο κύμα της ακρίβειας για κάθε νοικοκυριό, την ανεργία και την επισφάλεια, ως την ενεργειακή και κλιματική κρίση και τις παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Τόνισε, δε, ότι «σε τέτοιες περιόδους ανασφάλειας και αβεβαιότητας βρίσκουν πάντα πρόσφορο έδαφος να βγουν ξανά στην επιφάνεια οι εφιάλτες της ιστορίας. Οι δυνάμεις του μίσους και του ρατσισμού. Για να σπείρουν φόβο και βία».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά και «στα αποκρουστικά φαινόμενα ακροδεξιάς βίας σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης». «Είναι το ίδιο Λύκειο που όταν πριν τρία χρόνια μαθητές του αναρτούσαν πανό με το σύνθημα “η Δημοκρατία ξεπουλά τη Μακεδονία”, κανείς από όσους σήμερα κρατάνε αποστάσεις και δήθεν ξαφνιάζονται, δεν έδειξε να ενοχλήθηκε», υπογράμμισε.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «υποχρέωση της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη να αφήσει τις ίσες αποστάσεις για το χάιδεμα του ακροδεξιού ακροατηρίου». «Η χυδαία και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, δεν αποτελεί επίθεση στην αριστερά αλλά ξέπλυμα και εξιλέωση της ακροδεξιάς. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», επεσήμανε.

https://www.newsbeast.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.