Τα σενάρια πρόκρισης στον όμιλο της Εθνικής: Και όμως είναι ακόμα ζωντανή για την 2η θέση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Εθνική Ελλάδας ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο με την Σουηδία, δεν κατάφερε να το «εξαργυρώσει» με ένα γκολ που θα την έβαζε σε θέση οδηγού και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε δυο φτηνά αμυντικά λάθη και δέχθηκε ισάριθμα τέρματα, χάνοντας 2-0. Πλέον, βρίσκεται στο -6 από την πρωτοπόρο Σουηδία και στο -4 από την Ισπανία, χάνοντας για πρώτη φορά στον δεύτερο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ του Κατάρ.

Έστω και έτσι όμως, η γαλανόλευκη δεν είναι χαμένη από χέρι στη διεκδίκηση της 2ης θέσης. Η Εθνική υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική την Ισπανία στο ΟΑΚΑ (11/11) και σε περίπτωση που καταφέρει να πάρει το τρίποντο, τότε θα μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στον έναν βαθμό. Ακολούθως, στις 14 Νοεμβρίου φιλοξενεί το Κόσοβο και εφόσον κάνει το χρέος της, θα έχει φτάσει στους 15 βαθμούς.

Τι θέλει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Να μη νικήσει η Ισπανία την Σουηδία στον μεταξύ τους αγώνα, ώστε η Εθνική να ξεπεράσει την Ισπανία στη βαθμολογία (15 βαθμούς έναντι 13 ή 14 των Ισπανών σε ένα τέτοιο σενάριο) και να πάει στα μπαράζ τον Μάρτιο του 2022. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει το 2Χ2 και ένα… δώρο των Σκανδιναβών επί ισπανικού εδάφους.

Η Εθνική υπoλειπεται στην ισοβαθμία με την Ισπανία και την Σουηδία σε περίπτωση ισοβαθμίας, διότι το πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων και οι αντίπαλοί μας έχουν καλύτερο συντελεστή. Οι Σκανδιναβοί είναι στο +9, οι Ισπανοί στο +8 και η Ελλάδα στο +1. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος πλέον για την ομάδα μας, που μόνο αν ξεπεράσει στη βαθμολογία την Ισπανία, πάει στα μπαράζ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.