Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Τρομαγμένοι και ανήσυχοι οι κάτοικοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ακόμα και οι πολίτες που δεν ζουν σε «πληγωμένα» κτίρια, καρδιοχτυπούν κάθε φορά που η γη αρχίζει να τρέμει στο Αρκαλοχώρι.

Γιατί μπορεί το δικό τους κτίριο να μην είναι έτοιμο να πέσει, ωστόσο δε συμβαίνει το ίδιο με το διπλανό…

Οι απανωτοί σεισμοί των τελευταίων ημερών και κυρίως οι σεισμικές δονήσεις της Πέμπτης, κάνουν τους κατοίκους να «πετάγονται» από τα σπίτια και τα καταστήματά τους, υπό τον φόβο νέων καταρρεύσεων.

Αντίστοιχη η κατάσταση και στο κλειστό γυμναστήριο όπου φιλοξενούνται σεισμόπληκτοι, οι οποίοι όπως τονίζουν σε κάθε νέο σεισμό επαναφέρουν στη μνήμη τους τα τραγικά γεγονότα της 27ης Σεπτεμβρίου.

Η ζωή επανέρχεται ανάμεσα στα συντρίμμια – O κίνδυνος παραμένει
Οι δρόμοι του Αρκαλοχωρίου είναι σε πολλά σημεία γεμάτοι μπάζα και σπασμένα τζάμια. Η κεντρική αρτηρία του χωριού παραμένει κλειστή, με περιπολικό της αστυνομίας να βρίσκεται στο σημείο, ωστόσο αρκετοί είναι οι πολίτες που είτε πεζοί, είτε με αυτοκίνητα περνούν από παράδρομους φτάνοντας ακόμα και στο σημείο όπου το διώροφο ετοιμόρροπο στην καρδιά του χωριού «κρέμεται» πάνω από τα κεφάλια τους.

Τα καταστήματα κάτω από το επικίνδυνο ετοιμόρροπο είναι κλειστά ωστόσο σε απόσταση λίγων μέτρων επιχειρήσεις λειτουργούν. Οι επιχειρηματίες τονίζουν πως αναγκάζονται να ανοίξουν τα καταστήματά τους αφού ακόμη δεν έχουν δει χρήματα στα χέρια τους.

«Κάπως πρέπει να συνεχίσουμε», αναφέρουν στο Creta24 και τονίζουν ότι γνωρίζουν τον κίνδυνο ωστόσο αναγκάζονται να τον αγνοήσουν πολλές φορές για να επιβιώσουν.

Απογοήτευση και φόβος
Απογοητευμένοι δηλώνουν τόσο όσοι έχασαν τα σπίτια τους και αναγκάζονται να μένουν στο κλειστό γυμναστήριο, όσο και οι ιδιοκτήτες σπιτιών τα οποία έχουν πάθει μικρές φθορές. Αρκετοί είναι εκείνοι που είδαν τα σπίτια τους να χαρακτηρίζονται αρχικά «κίτρινα», ωστόσο από τον δευτεροβάθμιο έλεγχο διαπιστώθηκε πως οι ζημιές ήταν μικρής έκτασης και δεν δημιουργούν προβλήματα στατικότητας, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστούν «πράσινα».

Έτσι τώρα, θα αναγκαστούν να πληρώσουν οι ίδιοι τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός.

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.