Προς άρση των μέτρων για τους εμβολιασμένους-Συνεδριάζει η Επιτροπή-Στις 15:00 οι ανακοινώσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους πολίτες αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Στις 10:00 συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών και στη συνέχεια θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις. Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις στην τηλεόραση του Open, οι ανακοινώσεις αναμένονται στις 15.00.

Ουσιαστικά δρομολογείται η άρση περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους που σημαίνει κυκλοφορία χωρίς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές, όπου ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00. Το σχέδιο εξετάζει επίσης να επιτραπεί στους κλειστούς χώρους διασκέδασης οι εμβολιασμένοι να παραμένουν όρθιοι, με μουσική και χορό.

Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, δεν προβλέπεται να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους. «Δεν πρόκειται να υπάρξουν πρόσθετα πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Το ξεκαθαρίζω. Δεν είναι φιλοσοφία ότι κάποιοι ευνοούνται και κάποιοι δεν ευνοούνται. Τα μέτρα που υπάρχουν και για τους ανεμβολίαστους είναι επαρκή», σημείωσε εξηγώντας πως εκεί που βρίσκονται εμβολιασμένοι μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο καθεστώς ελευθερίας.

Όπως είπε, όπου υπάρχουν περιοχές ή χώροι στους οποίους βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι θα πρέπει ο άνθρωπος αυτός να έχει περισσότερη κανονικότητα.

Από εκεί και πέρα στις μεικτές περιοχές, στους μεικτούς θα παραμείνουν μέτρα και θα αναζητηθούν όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένα μέτρα, πρόσθεσε

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.