Σακελλαροπούλου: Η ναυμαχία της Ναυπάκτου συγκαταλέγεται στις μεγάλες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Τιμάμε την αυτοθυσία των χριστιανικών στρατευμάτων και τον ηρωισμό των Ελλήνων, που με την συμμετοχή τους στην ναυμαχία της Ναυπάκτου απέδειξαν την σταθερή προσήλωσή τους στην ιδέα της ελευθερίας».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Ναύπακτο, με αφορμή την παρουσία της στις εκδηλώσεις για τα 450 χρόνια από την ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Ειδικότερα, μετά την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και την ρίψη στεφάνου στο ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «η ναυμαχία της Ναυπάκτου συγκαταλέγεται στις μεγάλες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας» και πρόσθεσε: «Η συντριβή τής μέχρι τότε ανίκητης τουρκικής αρμάδας από τον συμμαχικό στόλο των χριστιανικών κρατών της Ευρώπης, 450 χρόνια πριν, ανέκοψε την διείσδυση των Οθωμανών στο Ιόνιο και την δυτική Μεσόγειο, γεγονός καθοριστικό για την Δύση, αλλά και με μεγάλη συμβολική σημασία για το υπόδουλο Γένος».

Παράλληλα, συνέχισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «η ναυμαχία ανέδειξε την ελληνική ναυτοσύνη, καθώς στα περισσότερα πληρώματα περιλαμβάνονταν και Έλληνες και αποτέλεσε την αφετηρία για την μεγάλη ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας».

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην δοξολογία που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, πρόκειται να επισκεφθεί το δημαρχείο, όπου κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης θα ανακηρυχθεί σε επίτιμη δημότης του Δήμου Ναυπακτίας.

Ακόμη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναμένεται να επισκεφθεί την έκθεση φωτογραφίας του Χοσέ Μανουέλ Νάβια «Μιγκέλ ντε Θερβάντες ή η λαχτάρα για ζωή», η οποία φιλοξενείται στο Φετιχιέ Τζαμί και την παρουσιάζει το ινστιτούτο Θερβάντες.

Επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, ανθρώπων με αναπηρίες, «Αλκυόνη», όπως και βιβλιοπωλείο, το οποίο λειτουργεί ως λέσχη βιβλιόφιλων και χώρος παρουσίασης νέων εκδόσεων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.