Πάτρα: Με βροχές και καταιγίδες ξεκινάει η εβδομάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνεχίζει να πλήττει το κύμα κακοκαιρίας την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας. 

Σήμερα σύμφωνα με την πρόβλεψη θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες που ξεκίνησαν χθες το απόγευμα. Η σφροδρότητα των φαινομένων και τις επόμενες ώρες θα είναι σημαντική και η πολιτική προστασία συντήνει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη σήμερα θα βροχές και καταιγίδες θα πέσουν στην περιοχή μέχρι τις απογευματινές ώρες, οπότε και τα ακραία φαινόμενα θα περιοριστούν. Πάντως και αύριο σποραδικές βροχές θα πέσουν στην Πάτρα.

Σήμερα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 3 μποφόρ και η υγρασία το 85%.

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 βροχές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Περισσότερο θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιουνίου, τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες και το βράδυ το Βορειοανατολικό Αιγαίο, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Πελοποννήσου και της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 22, στην Ήπειρο από 9 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 23 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 28 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ασθενείς βορειοδυτικοί άνεμοι, αλλά από το απόγευμα θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.