Πάτρα: «Στα κάγκελα» εκπαιδευτικοί και μαθητές για τις συγχωνεύσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε αναβρασμό βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο χώρος της εκπαίδευσης στην Πάτρα.

Αιτία; Οι συγχωνεύσεις των τμημάτων, μια απόφαση που αποτελεί «κόκκινο πανί» τόσο για εκπαιδευτικούς, όσο και για μαθητές και γονείς, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε τροχιά κινητοποιήσεων.

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό φέρνουν συγχωνεύσεις τμημάτων, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί το μάθημα, όμως με τους μαθητές να είναι υπεράριθμοι και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας.

Όσο ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή αυξάνεται, τόσο φαντάζει οξύμωρο στα μάτια τους να «στοιβάζονται» μαθητές στις αίθουσες.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα αυξάνονται, χτυπώντας το καμπανάκι του κινδύνου.

Στο Στρούμπειο Δημοτικό Σχολείο, θετική στον κορονοϊό εντοπίστηκε μια εκπαιδευτικός και ένας μαθητής, έχοντας προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε μαθητές και γονείς.ει.

Στο μεταξύ, ο ο κορονοϊός «χτυπά»  όλο και μικρότερες ηλικίες, όπως αποδεικνύεται και από τα rapid tests που διενεργούνται στην πόλη της Πάτρας. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της Παρασκευής, με τα 3 από τα 21 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους να αφορούν παιδιά 11 ετών.

Την ίδια στιγμή, 560 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αχαΐα παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Οι καταλήψεις σχολικών μονάδων για το συγκεκριμένο θέμα, διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη συλλόγων γονέων των σχολείων όπου τμήματά τους είναι υπο συγχώνευση και αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις για την Τρίτη.

«Καλούνται γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στις  συγχωνεύσεις. Να αποφασίσουν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα συμμετοχή στη  διαμαρτυρία των μαθητών την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 11.00 την Πλατεία Γεωργίου και  στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στις 12.00 στη Δευτεροβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης. 

Απαιτούμε: 

∙ Να αποσυρθούν ΤΩΡΑ όλες οι συγχωνεύσεις/καταργήσεις τμημάτων 

∙ 15 μαθητές ανά τμήμα με πλήρη κάλυψη των διδακτικών αναγκών. 

∙ Βελτίωση των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών όρων σε κάθε σχολείο. « αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων.

Παράλληλα και οι καθηγητές έχουν, για τον ίδιο λόγο , συγκέντρωση το απόγευμα της ίδια ημέρας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί όλους τους συναδέλφους, την Τρίτη 26/10 και ώρα 6.30μμ στην Πλατεία Γεωργίου, σε Συλλαλητήριο, με αντικείμενο τις Συγχωνεύσεις τμημάτων.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.