Πάτρα: Γονείς, μαθητές, καθηγητές κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χθες έγινε έκτακτη σύσκεψη συλλόγων γονέων σχολείων που τμήματα των σχολείων τους είναι υπο συγχώνευση και αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις για αύριο Τρίτη , οπότε μαθητές σχεδιάζουν συγκέντρωση το πρωϊ στην πλατεία γεωργίου.

Παράλληλα και οι καθηγητές έχουν, για τον ίδιο λόγο , συγκέντρωση το απόγευμα της ίδια ημέρας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί όλους τους συναδέλφους, την Τρίτη 26/10 και ώρα 6.30μμ στην Πλατεία Γεωργίου, σε Συλλαλητήριο, με αντικείμενο τις Συγχωνεύσεις τμημάτων.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τα υπόλοιπα σωματεία και φορείς να συμμετάσχουν.

Τι αποφάσισαν οι γονείς

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι:

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24-Οκτωβρίου 2021, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, έκτακτη σύσκεψη γονέων από σχολεία με συγχωνεύσεις τμημάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι γονέων από διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας, από τα ειδικά σχολεία καθώς και από σχολεία με τμήματα υπό συγχώνευση. Παραβρέθηκαν με χαιρετισμό ο Δήμος Πατρέων, η Α’ και Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και εκπρόσωπος του Συντονιστικού Αγώνα Μαθητών Πάτρας. Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε πως το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολικών μoνάδων θα αποτελέσει θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021.

Τα συμπεράσματα της σύσκεψης συμπυκνώνονται στα ακόλουθα:

Οι συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων με τη δημιουργία τμημάτων 27 και πλέον μαθητών: ∙ υποβαθμίζουν κατάφορα την εκπαιδευτική διαδικασία

∙ είναι έξω και πέρα από κάθε καλή εκπαιδευτική πρακτική σταθερού σχολικού περιβάλλοντος

∙ διαταράσσουν την ομαλή επανένταξη στο σχολείο μετά από σχεδόν 2 χρόνια τηλε-εκπαίδευσης

∙ συνιστούν υγειονομικές βόμβες εν μέσω πανδημίας.

Είναι εντελώς απαράδεκτο οι συγχωνεύσεις να εφαρμόζονται σε Ειδικά Σχολεία και να οδηγούν ακόμα και σε μετακινήσεις μαθητών που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής φροντίδας. Για όλους αυτούς τους λόγους, οι συγχωνεύσεις που έχουν ανακοινωθεί και όποιες ακολουθήσουν δεν γίνονται αποδεκτές από καμία σχολική κοινότητα. Είμαστε στο πλευρό των μαθητών που αγωνίζονται για την ανατροπή της ακραίας υποβάθμισης των μορφωτικών τους δικαιωμάτων.

Κυβέρνηση και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επιβάλλεται να αποσύρουν εδώ και τώρα τις αποφάσεις για κάθε συγχώνευση. Να φροντίσουν άμεσα για τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών για την πλήρη κάλυψη των κενών. Να φροντίσουν για την αραίωση των

μαθητικών τμημάτων και όχι για την σύμπτυξή τους, για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και όχι για την υποβάθμιση της, για τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών και όχι για την επιδείνωσή τους!

Καλούνται γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στις συγχωνεύσεις. Να αποφασίσουν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα συμμετοχή στη διαμαρτυρία των μαθητών την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 11.00 την Πλατεία Γεωργίου και στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στις 12.00 στη β-βάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης.

Απαιτούμε:

∙ Να αποσυρθούν ΤΩΡΑ όλες οι συγχωνεύσεις/καταργήσεις τμημάτων

∙ 15 μαθητές ανά τμήμα με πλήρη κάλυψη των διδακτικών αναγκών.

∙ Βελτίωση των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών όρων σε κάθε σχολείο.

Φτάνει πια! Καταλάβετε πως δεν μπορείτε να παίζετε ούτε με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, ούτε με την υγεία τους!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.