Πάτρα: Δύο νέα μεγάλα έργα ξεκινά ο Δήμος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεκίνησαν, από το Δήμο, οι εργασίες κατασκευής δύο ακόμη σημαντικών έργων που θα καλύψουν τις ανάγκες των νέων της πόλης για παιδεία και άθληση. Πρόκειταιγια το 12ο Δημοτικό Σχολείο στην πλατεία Βουδ και το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ροϊτίκων.

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο είχε κατεδαφιστεί ως σεισμόπληκτο μετά το μεγάλο σεισμό του 2008 και στην ίδια θέση κατασκευάζεται νέο σύγχρονο κτίριο που θα το στεγάσει. Έτσι θα τελειώσει και η ταλαιπωρία εκατοντάδων οικογενειών που την προκάλεσε η αναγκαστική μεταστέγαση του σχολείου στην περιοχή της Ανθείας.
Στο εγκαταλελειμμένο και ανενεργό Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ροϊτίκων ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του οι οποίες, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνουν και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς. Μαζί με τα παρακείμενα κλειστό και ανοικτό γήπεδο αθλοπαιδιών (που επίσης έχουν ενταχθεί σε προγράμματα για να εκσυγχρονιστούν) θα συγκροτήσουν ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο που θα παραδοθεί στη νεολαία και τους εργαζόμενους της περιοχής. Το Αθλητικό Κέντρο Ροϊτίκων περιλαμβάνει σύγχρονο παιδότοπο κι έχει την προοπτική ανάπτυξης διαδρομής στίβου με ταρτάν.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση του νέου κτιρίου του 3ου Γυμνασίου στο συγκρότημα Τεμπονέρα και είναι θέμα ημερών η ανάδειξη του αναδόχου εργολάβου, αφού προηγηθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος νομιμότητας των δικαιολογητικών. Το 3ο Γυμνάσιοόπως είναι γνωστό είχε επίσης πληγεί από τον σεισμό του 2008, είχε κατεδαφιστεί κι ενώ είχε αρχίσει η ανέγερση του διακόπηκαν οι εργασίες από την Αρχαιολογία. Με την ανέγερση του νέου σύγχρονου κτιρίου αναβαθμίζεται συνολικά το σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα, καθώς έχει ήδη ολοκληρωθεί και η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και των άλλων σχολικών μονάδων που στεγάζει.
Μέχρι τέλος Οκτωβρίου αναμένεται από την κρατική Ανώνυμη Εταιρεία «Κτιριακες Υποδομες» (ΚΤΥΠ) η ένταξη σε κατασκευαστικό της πρόγραμμα του Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Αγίου Βασιλείου, ενώ ωριμάζουν και παίρνουν σειρά κι άλλα σχολικά και αθλητικά έργα.

dsc_0638.jpg

dsc_0646.jpg

img_20211009_171950.jpg

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.