Πάτρα: Δράσεις ευαισθητοποίησης για τη ψυχική υγεία την Κυριακή 10 Οκτωβρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, τον Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία «ΣΟΨΥ» Πάτρας, τον Σύλλογο Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία Π.Ε. Αχαΐας «Σθένος», το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε), το Κοι.Σ.Π.Ε. «Φάρος» , το Ψ.Υ.Ν. Αχαΐας, την Μ.Ψ.Υ. Υπατία- Κλίμακα, την Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν.Π.- Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΨΥΧΑΡΓΩΣ», το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ.Ν.Π. «Ο Άγιος Ανδρέας», το ΚΟ.ΚΕ.ΨΥ.ΠΕ., και το Σωματείο ΜΙΤΟΣ, πραγματοποιούν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 εκδηλώσεις στον πολυχώρο Αίγλη στην Ακτή Δυμαίων 17, στην Πάτρα.

Οι εκδηλώσεις με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Τέχνη σε έναν Κόσμο με Ανισότητες» υλοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που τιμάται στις 10 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

–              Ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις «Ζωγραφί-ΖΩΝΤΑΣ τα Συναισθήματά μας» , ώρα 17:00-18:15

–              Ημερίδα –ανοικτή συζήτηση με έγκριτους ομιλητές, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «Σ΄ ένα Συνοριακό Σταθμό» , από το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών-Παράρτημα Πάτρας, ώρα 18:30- 20:30.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε σχετικά:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα.

Η κρίση του Covid-19 θεωρείται μία μεγάλη απειλή και για την ψυχική υγεία των ανθρώπων, η οποία αποτελεί το κλειδί για μια καλύτερη ζωή. Επειδή μόνο αν συνεργαστούμε σε όλα τα επίπεδα, για την προαγωγή της ψυχικής υγείας σε όλους , θα υπερνικήσουμε την πρόκληση αυτή, καλούμε όλους να συμμετάσχουνε στην παραπάνω εκδήλωση που στόχο έχει να προωθήσει το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Η Ψυχική Υγεία σε έναν άνισο Κόσμο» και να αναδείξει ένα σημαντικό θέμα όπως είναι η «Ψυχική Υγεία και Τέχνες»».

Οι δράσεις θα μεταδοθούν μέσω του συνδέσμου: a. rtmp.youtube.com/live2

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.