Κάλεσμα Κ. Πελετίδη για συμμετοχή στην συγκέντρωση για τους πυρόπληκτους στην Αθήνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής, θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων της Ηλείας, το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα, προκειμένου οι πυρόπληκτοι όλης της χώρας, να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν για να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.

Όπως αναφέρεται σε ανάλογη ανακοίνωση: «Καλούνται οι πυρόπληκτοι της περιοχής μας και οι Επιτροπές τους να δώσουν μαζικό “παρών”, ενωμένοι με τους πυρόπληκτους της χώρας, να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση, που έχει την ευθύνη για τις καταστροφές, να αναλάβει αυτήν ακριβώς την ευθύνη της. Γιατί παρά τις συνεχόμενες, κάθε χρόνο καταστροφές, από φωτιές και πλημμύρες, δεν παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αφού οι πολιτικές που εφαρμόζονται, μέχρι σήμερα, από όλες τις κυβερνήσεις, θεωρούν ως κόστος τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής μας, γιατί δεν είναι ανταποδοτικά και δεν προσφέρουν στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Δημοτική Αρχή, στάθηκε στο πλάι και στήριξε τα δίκαια αιτήματα των πληγέντων από τις πυρκαγιές και στην περιοχή μας, διεκδικώντας από την Κυβέρνηση:
Να αποζημιωθούν πλήρως (100%) και άμεσα όλοι οι πληγέντες που έχουν υποστεί ζημιές σε σπίτια, αγροκτήματα, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.
Να ενισχυθούν για όσο διάστημα διαρκούν οι επιπτώσεις της καταστροφής.
Την ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών.
Την κατάργηση του αντιεπιστημονικού διαχωρισμού της πρόληψης από την κατάσβεση.
Την κάλυψη χωρίς άλλη καθυστέρηση, όλων των αναγκών της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.